Op weg naar de Miss België-kroon?: Shania Verbeurgt (19, Brakel)

De Brakelse Shania Verbeurgt is compleet in haar nopjes. Onlangs behaalde ze de titel van Miss Oost-Vlaanderen. Hierdoor blijft ze in de running voor een plekje in de Miss België-finale. Is Shania op weg naar de Miss België-kroon? De toekomst zal het uitwijzen.  ‘Ik was enorm verrast toen ik te horen kreeg dat ik de titel van mijn provincie had veroverd.  Persoonlijk was ik al heel blij met de publieksprijs. Dan wist ik dat ik me geen zorgen moest maken om naar de prelims te gaan. Maar als je dan hoort dat je verkozen werd tot de Miss van je provincie, schrik je wel eventjes. Dat gevoel verandert heel snel. Het gaf me meer een extra boost om er nog een tikkeltje harder ervoor te gaan. Tot nu toe heb ik een aaneenschakeling van mooie momenten mogen beleven. Heel veel nieuwe mensen leren kennen en de ervaring van mijn leven beleefd. Na Miss Oost-Vlaanderen moest ik afscheid nemen van enkele vriendinnen in de wedstrijd. Dat beschouw ik als een reality check. Ik mag nu een stap in het onbekende zetten en hopen dat het me een finaleplek oplevert. Ik wil gewoon alles doen om dit éne doel te bereiken.

19 jaar
Met haar negentien lentes is Shania vrij jong.  ‘Vroeger zou ik een Miss België-verhaal niet aangekund hebben. Ieder jong meisje heeft zo haar eigen onzekerheden. Bij mij zijn deze er zeker nog. En toch … voel ik me de voorbije maanden enorm gegroeid als persoon. Ik heb de nodige stappen gezet, die me als mens hebben verrijkt. Natuurlijk droom ik van het kroontje. Maar ik blijf met mijn voetjes op de grond. Alleen heb ik een steeds groter geloof dat ik er iets moois kan van maken. Ik beleef nu een unieke kans. En geloof me … Dit alles smaakt naar veel meer.

Foto: Miss Belgium – Eric ‘t Kindt

Geef een reactie