Depeche Mode 101

Depeche Mode brengt een onlangs bijgewerkte, uitgebreide, definitieve boxset uit van de 101 documentaire concertfilms en live-albums met het 101e en laatste concert van de Music For The Masses-wereldtournee van de band, live opgenomen in de Pasadena Rose Bowl op 18 juni 1988.
 
Een baanbrekende documentaire die mede werd geregisseerd door het veelgeprezen man-en-vrouw filmteam D.A. Pennebaker (Dont Look Back) en Chris Hegedus (The War Room), met creatieve inbreng van de band. Die had een exclusieve wedstrijd voor fans opgezet, met als prijs, deel uit te maken van de Depeche Mode-film. De reeks verhalen van winnaars die door Amerika reizen om het historische Rose Bowl-concert van Depeche Mode bij te wonen, is een filmische voorloper van wat we vandaag als ‘reality-tv’ benoemen. Depeche Mode’s 101 legde zo de opwindende synergie tussen de band en hun fans vast.
 
De 101 Blu-ray bevat drie nooit eerder vertoonde bonustracks: ‘A Question of Lust’, ‘Sacred’ en ‘Something To Do’ plus de officiële promotievideo voor ‘Everything Counts’.

Foto: Sony Music

Geef een reactie