Thuis-actrice Tine Priem waarschuwt jongeren voor burn-out

Op dinsdag 30 november vindt in het Fakkeltheater in Antwerpen de première plaats van #smile, een voorstelling over mentaal welzijn bij jongeren, met steun van de Koning Boudewijn Stichting en Rode Neuzen Dag. In de hoofdrollen: Tine Priem en Rudi Giron.

Acteurs Rudi Giron en Tine Priem hebben beiden hun sporen verdiend in het theater en op tv. Zij kregen het idee voor deze productie over opgroeien in dit tijdsgewricht en gingen aan de slag onder begeleiding van regisseur Rudy Goes en met input van therapeute Anne Dockx. #smile is een poëtische voorstelling geworden, met veel humor. Het toneelstuk richt zich tot alle youtubers, tiktokkers, instagrammers en snapchatters vanaf 15 jaar. Het biedt jongeren, ouders en leerkrachten handvatten om te praten over thema’s als sociale media en burn-out.

Rudy Goes: ‘Deze première werd vanwege Corona al twee keer uitgesteld. Omdat we allemaal behoefte hebben aan troost en aan cultuur hebben we besloten de première zeker door te laten gaan. We vinden ook het thema – mentaal welzijn bij jongeren – te belangrijk om deze productie opnieuw uit te stellen. Dankzij Rode Neuzen Dag zullen we – hout vasthouden – later dit schooljaar in vele scholen te zien zijn.’

‘Theater van A tot Z’ is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een gerespecteerd toneelgezelschap dat zowel in cultuurcentra, scholen als bibliotheken professioneel theater brengt. Hun voorstelligen richten zich op mensen die weinig tot geen cultuurervaring hebben, zoals jongeren of anderstaligen. Daarnaast geven ze dramaworkshops en nemen ze deel aan internationale culturele en educatieve projecten die inzetten op diversiteit en inclusie.

De première van #smile vindt op dinsdag 30 november om 20 uur plaats in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Daarna is het stuk te boeken door scholen en cultuurcentra. Meer informatie via www.theateraz.be.

Foto: Rebecca Tanghe

Geef een reactie