Winterland gaat voor een veilige en maximale winterbeleving

 

Vanaf zaterdag 20 november 2021 tot en met zondag 9 januari 2022 (einde kerstvakantie), kan je op het Hasseltse Kolonel Dusartplein terecht voor de 13de editie van Winterland Hasselt. “Met een Covid Safe Ticket kan het publiek opnieuw gratis genieten van 13.000 m2 winterpret, met centraal onze 1.000 m2 overdekte schaatsbaan, het Grand Café, de Aspen Lounge én de Spiegeltent. We verwelkomen Sinterklaas en na zijn intocht op 8 december, vind je de kerstman terug in ‘Het huis van de Kerstman’, zegt organisator Maurice Schoenmaeckers. 

Het unieke aan Winterland Hasselt is de bijzondere winterbeleving. Een bezoek kan, net als de voorbije jaren, opnieuw worden gecombineerd met een attractief entertainmentprogramma. Winterland wil mensen, op een veilige manier, weer bij elkaar brengen en verbinden. Zo is er een ‘Skate 4 singles’ en wordt er gestunt met een ‘les op het ijs’, die samen met PXL Hasselt wordt uitgerold. Stand-up comedians Bert Gabriëls, Johnny Trash en Jeroen Verdick (‘Hoe zullen we het zeggen?’) geven een voorsmaakje van hun 3de #Eindejaarsconference. Els de Schepper komt tijdens een ludieke lezing haar boek ‘Jij krijgt een pluim’ voorstellen en de bekende Hasselaar Jos Tuts houdt een jenevervoorstelling. Op de muzikale zondagen verwelkomen we o.a. Ayla Dunes, maar ook de 75-jarige instrumentalist Yvan Guilini (‘Winter memories’), die bij ons zijn eerste publieke showcase geeft. Naast Country en Salsa is er dit jaar ook het Bal Populair met DJ Rikky en op oudejaarsavond kan je bij ons terecht voor de jaarwisseling met DJ Kurt Frederickx en een exclusief optreden van The Southside Temptations. Er is ook nog een prikkelarme dag en in samenwerking met de Lorka, keert bistro De Tafelhut wegens succes terug in een grotere versie. Meer informatie vind je straks op het terrein, via onze sociale media en op onze website. Een Covid Safe Ticket is verplicht. Aan de in- en uitgangen wordt er manueel gescand. Gezien Winterland Hasselt een event is, is het dragen van mondmaskers op het terrein niet verplicht, maar het kan voor wie er zich comfortabel bij voelt. Winterland Hasselt heeft de primeur de eerste kersthappening te zijn die dit jaar opstart. “Samen met de stad Hasselt, het stadsbestuur en de lokale handelaars gaan we opnieuw voor een sterke Covid-safe-editie. De combinatie van Winterland Hasselt met een stadsbezoek kunnen we alleen maar aanmoedigen”, aldus Maurice Schoenmaeckers. 

Op het Hasseltse Kolonel Dusartplein wordt alles in gereedheid gebracht voor de 13de editie van Winterland Hasselt, de gratis winterbeleving die er van zaterdag 20 november 2021 tot en met zondag 9 januari 2022 plaatsvindt. Met gemiddeld 600.000 bezoekers per jaar groeide Winterland Hasselt de voorbije jaren uit tot een vaste (toeristische) waarde in de eindejaarsperiode. “De succesformule is de kruisbestuiving en combinatie van een stadsbezoek met Winterland Hasselt. Velen maken er een daguitstap van of een weekendje Hasselt, want ook ons aanvullende winterprogramma is een meerwaarde. Op een veilige manier wordt het de komende tijd weer gezellig druk in onze Hasseltse binnenstad. De lokale handelaars, winkeliers en horeca zijn klaar om iedereen te ontvangen”, zegt Hasselts schepen voor lokale economie Rik Dehollogne.

Foto: Chrétien Paesen – Winterland

Geef een reactie