TriArte: Hans Peter Janssens eert Dixie Dansercoer

Een nieuwe speler is op de Antwerpse theatermarkt verschenen. TriArte heeft zich genesteld op de plek waar vroeger het EAT was. Tijdens Musical Memories in het openingsweekend viel meteen één van de hoogtepunten te noteren. Hans Peter Janssens zong toen – geassisteerd door Pol Vanfleteren- aan de piano – een opmerkelijke versie ‘My Impossible Dream’ uit de Man van La Mancha. En dit ter ere van poolreiziger Dixie Dansercoer. Opmerkelijk was dat de versie in het West-Vlaams werd gezongen. Op het podium gaf hij meer tekst en uitleg over: ‘Deze versie heb ik gemaakt ter ere van Dixie Dansercoer. Pol en ik zijn ooit met hem op cruise geweest. We hebben hem toen beter leren kennen. Iedereen heeft het nieuws over zijn dood gehoord. Zijn weduwe vroeg me om tijdens Memorial Service in Nieuwpoort te zingen. Dat heb ik ook gedaan. Ik heb ‘My Impossible Dream’ herwerkt in een West-Vlaamse versie omdat we alle drie uit deze streek komen. De tekst is zodanig opgemaakt dat hij over Dixie gaat als dat hij de geest van de Man van La Mancha in zich heeft.’

Foto: Bart Liekens

Geef een reactie