Make-uponderneemster Caroline Rigo lanceert met Peppa een gezonde make-uplijn voor kinderen

Dat kinderen al op jonge leeftijd experimenteren met make-up, moet je niet zeggen tegen make-uponderneemster Caroline Rigo (Rigorgeous). Haar twee opgroeiende kids liggen mee aan de basis van de gezonde kindermake-uplijn, die ze met het huisvarkentje Peppa in 3 verschillende themaboxen op de markt brengt: ‘Peppa Time’, ‘Peppa Power’ en ‘Peppa & Ella’. “Als kinderen dan toch experimenteren, ontdekken en ontwikkelen, is het belangrijk dat ze dat in de eerste plaats doen met natuurlijke, gezonde make-up, die je terugvindt in de drie boxen, samen met een lipstick, lipgloss, mascara en een speciaal thematisch cadeautje. Net als al onze producten, zijn ook de kindermake-upboxen peppa-proof, wat betekent dat de inhoud niet getest is op dieren. Het is niet de bedoeling om kinderen aan te zetten om zich te maquilleren, wel dat ze in hun ontdekkingstocht bewust kiezen voor gezonde en veilige producten. In Café Beauté Hasselt en Knokke, online en via ons Cent Pur Cent-apothekersnetwerk goed voor 800 verdeelpunten in België, worden vanaf vandaag onze ‘Pepa’-kindermake-upboxen voor jongens en meisjes verspreid.”

Kinderen houden er nu éénmaal van om zich op jonge leeftijd al te verkleden en te schminken. Inspelend op dat laatste, lanceert het Belgische make-upmerk Cent Pur Cent haar eigen kindermake-uplijn op basis van gezonde, natuurlijke producten. “Ik was verbaasd hoe snel mijn twee kinderen al voor de spiegel stonden in de badkamer om zich mooi te maken. Met een mama die actief is in de make-up was dat misschien niet verwonderlijk (lacht), maar een kleine rondvraag in onze vriendenkring bevestigde het fenomeen dat zich in heel wat gezinnen afspeelt. Mijn nieuwsgierigheid was zodanig geprikkeld, dat ik ging kijken naar het bestaande aanbod van make-up voor kinderen. Veel is er niet en wat ik vond, kwam vaak uit het buitenland en was qua samenstelling, kwaliteit en inhoud vaak teleurstellend. Mijn team en ik hebben de voorbije maanden de tijd genomen om zelf een kindermake-up lijn te ontwikkelen, voor jongens, meisjes en onzijdig. Het is niet de bedoeling om kinderen bewust te gaan stimuleren om zich te laten maquilleren, maar net omdat de meesten er al op jonge leeftijd mee bezig zijn, bieden we die doelgroep gezonde, natuurlijke make-up aan.

Samen met Peppa, ons huisvarken, en één van onze jonge ambassadrices, hebben we 3 bijzondere kindermake-upboxen ontwikkeld, elk met een aparte inhoud. Door het gevarieerde aanbod zijn we hiermee als Belgisch merk trendzetter en hopen we vooral dat we zowel de kids als de ouders hiermee heel gelukkig maken”, zegt Caroline Rigo. Met zijn groene kleurenpallet als thema, draait het bij de ‘Peppa Time’-box vooral rond relaxing. De gezonde, natuurlijke producten bestaan uit een mineraal make-up pallet, een lipstich, een lipgloss, een mascara en een Peppa-cadeautje. Voor wie zich graag opmaakt, de nageltjes lakt of creatief experimenteert met verschillende kleuren, is deze box ideaal. Peppa houdt van knutselen en lezen, maar ook van dansen en het liefst tussen de kleurrijke bloemmetjes, waar ze zich het allergelukkigste voelt. Om even kleurrijk te stralen, zit er in de ‘Peppa Power’-box bijna hetzelfde als in de ‘Peppa Time’-box, alleen zit er hierin een roos mineraal make-up pallet en een ander cadeautje. En dan is er nog de gecombineerde ‘Peppa & Ella’-box, waarbij Peppa samenwerkt met de jonge Ella, één van onze ambassadrices. Zij is een echte hiphop-ster, die ervan houdt om af te spreken met haar vrienden en vriendinnen, waarmee ze de pannen van het dak danst op fijne muziek. Het liefst staat Ella op een podium, waar ze haar cole dansmoves kan showen. Met het extra vleugje glitter, ziet Ella er altijd stralend uit.

De boxinhoud is dan ook bestemd voor jongens en meisjes met power en pit, net zoals Ella. Naast de glitter en een mysterieus Peppa-cadeautje, vind je in de box ook nog een stralende lipgloss, een charmante lipstick en uiteraard gezonde, natuurlijke mascara en een mineraal make-up pallet. De drie ‘Peppa’-kindermake-upboxen van het Belgische make-upmerk Cent Pur Cent zijn vanaf nu beschikbaar in meer dan 800 Belgische apotheken, online en in Café Beauté Hasselt een Knokke-Heist. “Naast nog enkele nieuwe make-upboxen voor de feestdagen, zetten we dit najaar voluit in op onze kindermake-uplijn. De eerste reacties in onze community en bij onze verdeelpunten zijn overweldigend. Blijkbaar is gezonde make-up voor kinderen iets waar mensen echt op zitten te wachten. Naast de research en ontwikkeling, hebben we inderdaad ook veel tijd en energie gestopt in het ‘Peppa’-concept, waar naast Ella ook nog enkele kinderpsychologen adviserend hebben meegekeken over onze schouders. We zijn heel benieuwd naar de reacties van de allerkleinsten. Het zijn allemaal gezonde, natuurlijke producten voor een adviesleeftijd vanaf 4 jaar”, zegt onderneemster Caroline Rigo.

Meer info over de ‘Pepa’-kindermake-upboxen vind je op www.centpurcent.com

Foto: Cent Pur Cent / House of Entertainment

Geef een reactie