Purple Disco Machine releaset zijn tweede album ‘Exotica’

Na de zeer succesvolle singles “Hypnotized”, “Fireworks” en nu ook “Dopamine”, brengt PDM  zijn langverwachte 2e album ‘Exotica’ uit. Het album is een eerbetoon aan de jaren 80 en de overvloed aan artiesten die hem inspireerden. Het 14-track tellende album beschikt over zijn favoriete elementen uit de synthpop uit het VK, Italo-discostijlen van Moroder, Milaan en München, de funk van Prince, de R&B-elektrosoul van Luther Vandross & Jam & Lewis, tot invloeden van George Michael en Quincy Jones.
 
De artiestennaam van Purple Disco Machine, zo diepgeworteld in zijn muzikale identiteit, is een collage van de kleur van zijn jaren 80-funkheld Prince en de opzwepende leuke dansbeat van Gloria Estefan’s Miami Sound Machine.

Foto: Sony Music

Geef een reactie