65 jaar Fakkeltheater, 30 portretten en 30 verhalen

Het Fakkeltheater bestaat dit jaar 65 jaar en dat zal gevierd worden. In de loop van dit najaar organiseert het theater verschillende evenementen waaronder een portrettenexpositie. Directeur Sam Verhoeven: “In samenwerking met kunstenaar Jan Scheirs is het Fakkeltheater op zoek gegaan naar 30 personen die bepalend zijn of bepalend geweest zijn voor het theater. Uit deze samenwerking zijn 30 prachtige portretten ontstaan. Elk met een eigen verhaal, elk met een gezicht, elk van grote betekenis voor ons theater.” De portretten krijgen een plek in de grote trappenhal van de Rode Zaal van het Fakkeltheater. 

In de grote traphal van de Rode Zaal van het Fakkeltheater zullen vanaf 5 oktober de volgende portretten te zien zijn:
Alice Toen, Johny Voners, Leah Thys, Janine Bischops, Carry Goossens, Anne Mie Gils, Ivo Pauwels, Paula Sleyp, Gerd De Ley, Lut Tomsin, Herbert Flack, Jenny Tanghe, Sven De Ridder, Marilou Mermans, Luc Caals, Daisy Thys, Hans Peter Janssens, Camilia Blereau, Door Van Boeckel, Martin Michel, Marleen Merckx, Lucas Van den Eynde, Ann Nelissen en Ron Cornet. Deze portretten worden vergezeld door 6 portretten van de ware Fakkeltheater-pioniers:
Walter Groener, Georges Ledez, Bob Stijnen, Tony De Quinze, Jan Verbist en Leo Leemans

Foto: Fakkeltheater

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.