Frimout samen onderweg met Roxette

Na 17 zelfgeschreven singles brengt de Nederlandstalige popband Frimout voor het eerst in hun 9-jarig bestaan een cover uit. De nieuwe single heet ‘Samen Onderweg’ en is een eigentijdse Nederlandstalige versie van ‘Sleeping In My Car’ van Roxette uit 1994. Frimoutfrontman Stef Willems zorgde voor de Nederlandstalige tekst.

Met deze single laat Frimout horen dat ze een stevig potje kunnen rocken. Mondharmonicaspeler Steven De bruyn zorgt voor een extra touch en laat zijn harmonica lekker scheuren op de productie van Steve Willaert. Stilzitten is onmogelijk op deze powerpopsong. Door de goeie vibes van de song is ‘Samen Onderweg’ de ideale soundtrack voor een prachtige nazomer.

Frimout kreeg officieel toestemming vanuit Zweden na contact met het publishingkantoor van Roxette- frontman en songwriter Per Gessle om de single te mogen opnemen en uitbrengen.

Stef Willems: ‘Het is best ingewikkeld om toestemming te krijgen van zo’n grote band om hun song uit te brengen. Maar met heel wat geduld en een paar telefoontjes naar het publishingkantoor van de frontman en songwriter van Roxette Per Gessle in Zweden is het me toch gelukt. Ik ben een grote fan van Roxette. Het zou de max zijn om te weten te komen wat Per van onze versie vindt. Wie weet kunnen we de song ooit samen brengen? Live spelen we ‘Samen Onderweg’ al een paar jaar en het dak gaat er telkens af als we de song brengen.’

Nederland lonkt

Frimout begint ook stilaan aan naamsbekendheid te winnen bij onze noorderburen. Zo is de band door het gerenommeerde muziekblad ‘Soundz’ getipt als ‘één van de te ontdekken bands’ in de rubriek ‘The Underground’. In de podcast van het magazine van deze maand zit frontman Stef Willems in de uitzending samen met de Nederlandse topband Racoon. De podcast is te beluisteren via: https://omny.fm/shows/soundz/soundz-podcast-5-racoon-en-stef-willems-frimout?fbclid=IwAR0S34HD8ILu8eEajRSXuhTYY8wXmSZXKzqNtDr1OdTwSqlB_DnxEyrRPFQ

Website en sociale media

www.frimout-band.be

www.facebook.com/frimoutband

https://www.instagram.com/frimoutband/

Foto: Frimout

Geef een reactie