Influencers verleggen de grenzen in het theater

Nu de cultuursector weer uit de startblokken schiet, kan ‘Theater van A tot Z’ eindelijk met nieuw werk naar buiten komen. In ‘Level 10’ staan twee bekende influencers op de scène: Charlotte De Groof en Amir Motaffaf. Ze brengen een toneelstuk dat vooral scholen moet aanspreken. ‘We duiken in de leefwereld van jonge tieners en willen hen meteen een spiegel voorhouden.’

‘Theater van A tot Z’ is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een gerespecteerd toneelgezelschap dat zowel in cultuurcentra, scholen als bibliotheken professioneel theater brengt. De voorstelligen richten zich op mensen die weinig tot geen cultuurervaring hebben. Daarnaast geven de medewerkers van het gezelschap dramaworkshops en nemen ze deel aan internationale culturele en educatieve projecten die inzetten op diversiteit en inclusie.

Rudy Goes (auteur-regisseur): ‘Ons gezelschap legt steeds de link tussen cultuur, onderwijs en welzijn. Het stuk ‘Level 10’ past perfect in dat plaatje. Op vraag van leerkrachten ontwikkelden we een verhaal over een online game dat twee tieners uitdaagt om hun grenzen te verleggen. Maar tegen welke prijs? We laten thema’s als alcohol en verslaving aan bod komen op een speelse, spannende en entertainende manier. We duiken in de leefwereld van jonge tieners en willen hen meteen een spiegel voorhouden, zodat ze over zichzelf gaan reflecteren en daar iets van opsteken. Vandaar ook onze keuze voor twee jonge acteurs die vele 12- tot 16-jarigen aanspreken.’

Die twee acteurs zijn influencers Charlotte De Groof en Amir Motaffaf. Hun aantal volgers op sociale media toont aan hoe populair ze zijn bij een groot deel van de jeugd. Op Instagram bereiken ze samen meer dan 35.000 mensen, op TikTop zit Charlotte bijna aan 70.000 fans en Amir aan 100.000.

Charlotte studeerde journalistiek en werkte jarenlang achter de schermen van tv-programma’s als  ‘Twee tot de zesde macht’ en ‘Huizenjagers’. Als actrice brak ze door in de rol van agente Lotte Vissers in ‘Echte Verhalen: De Buurtpolitie’. Amir Motaffaf is rapper, influencer en ondernemer. Hij werd geboren in Iran en kwam in het jaar 2000 als baby in België aan, samen met zijn moeder en vader. Vanaf 2017 speelde hij de rol van Gamil in de Ketnet-serie ‘4eVeR’. Hij was ook te zien als ‘Rayan’ in ‘Familie’.

De première van ‘Level 10’ vindt op donderdag 16 september om 20 uur plaats in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Charlotte De Groof en Amir Motaffaf spelen live. Peter Schoenaerts doet mee op video. Na de première is het stuk te boeken door scholen en cultuurcentra. ‘Level 10’ kwam tot stand met steun van Sabam For Culture. Meer informatie via www.theateraz.be.

Foto: Theater A Tot Z

Geef een reactie