Patrick Onzia laat het los

Acteur, organisator, presentator, zanger en sinds afgelopen jaar ook uitbater van zijn eigen ijssalon in Westmalle, Patrick Onzia is wat men noemt een creatieve duizendpoot en bezige bij. Nu zijn ijssalon op volle toeren draait, verschuift de focus bij Patrick weer naar het muzikale en hij voegt de daad meteen bij het woord met zijn nieuwe single ‘Laat het los’. 

Opgekropte gevoelens, iedereen maakt het wel eens mee. Soms na een banale woordenwisseling, maar ook bij ernstige gebeurtenissen zoals een overlijden. Zeker tijdens de eerste lockdown, iets wat niemand van deze generatie al had meegemaakt, kwam een nationale ophokking als regen op een zomerse terrasjesdag. Ook dat laatste hebben we lang moeten missen.

“Ik merkte in mijn omgeving dat heel wat mensen wat verloren liepen. Een keiharde lockdown kwam dan ook keihard binnen bij velen. Ook bij mij. Maar ik bleef niet stilzitten. Onder het motto ‘never waste a good crisis’ – en aangezien we toch niet meer mochten optreden – ben ik mijn tweede passie gevolgd, namelijk een ijssalon openen. Dat was al lang een droom, sinds ik afstudeerde als kok. Nu kan ik eindelijk mijn eigen ijs draaien. Het ijssalon draait nu op volle toeren, dus ik kan me opnieuw wat meer focussen op mijn artiestencarrière en weer gaan optreden. Ik heb dat zo gemist. Het zijn nog toekomstplannen, maar misschien combineer ik mijn ijssalon wel met mijn passie voor muziek. Ik zoek steeds nieuwe insteken om de klanten van het ijssalon te verrassen. Misschien gaan er in de toekomst wel optredens door in het ijssalon”, zegt Patrick Onzia enthousiast.

“Volgens mij word je gelukkiger als je het beste maakt van een uitzichtloze situatie. Die boodschap deel ik ook mee in mijn nieuwe single ‘Laat Het Los’. De single gaat over de diepe dalen waar we ons als mens soms doorheen moeten sleuren. Dat kan een overlijden zijn, maar ook iemand die uit jouw leven verdwijnt om andere redenen. Uit elke ervaring kan je lessen trekken. Die bagage nemen we dan mee naar de toekomst.”

Na zo’n 35 jaar carrière is Patrick Onzia nog niet uitgezongen, integendeel. “Ook na 35 jaar heb ik nog steeds dromen en doelstellingen. Ik blijf muziek uitbrengen en hoop stiekem om de hitcharts te veroveren met mijn liedjes. Dat zou pas geweldig zijn! Een publiek, jong en oud, dat je muziek uit volle borst meezingt. Waarvan iedereen zegt ‘dat is een liedje van Patrick Onzia’. Wie weet, gebeurt dat met deze single”, sluit een fiere Patrick Onzia af

Foto : Buzzard

Geef een reactie