Jolien Pede op weg naar de Miss Fashion 2022-finale

Voor Jolien Pede uit Sint-Martens-Latem wordt het een bijzondere 24-ste verjaardag. Op 28 augustus staat ze immers op het podium van Theater Elckerlyc in de Miss Fashion 2022-finale. Bezorgt deze commercieel adviseur zichzelf een mooi verjaardagsgeschenk? ‘Twee jaar geleden werd ik voor het eerst gepolst om mijn kans te wagen bij Miss Fashion’, vangt Jolien het gesprek aan. ‘Omdat het altijd al een kinderdroom was om mij in deze wereld onder te dompelen, heb ik hierover goed nagedacht. Alleen voelde het niet juist aan. Twee jaar geleden was ik net beginnen werken. Ik moest mijn weg nog zoeken in de job, die ik nu heb. Omdat ik nu al beter ben ingeburgerd, leek de tijd me rijp om de stap te zetten. In het achterhoofd heb ik immers het doel om toch dat stapje verder te gaan in de modewereld en het hostessenwerk.’

Levenslessen
E
en parcours zoals Miss Fashion is vergelijkbaar een waar leerproces. ‘Door heel wat interviews te geven en vaak samen te werken in een groep, heb ik ontdekt hoe ik mezelf gedraag tegenover andere mensen. Dat was best wel wennen. Ik ben iemand, die normaal gezien altijd enorm opvalt in een groep. Maar hier moest ik mijn plaatsje echt vinden. Daardoor kwam ik in het prille begin vrij onzeker over. De organisatie zag dit en heeft me goed geholpen om mijn plekje te vinden. Daarvoor ben ik hen heel erg dankbaar.’

Zomervakantie
Voor Jolien is het een heel belangrijke verkiezing. ‘Naast mijn dagtaak als commercieel adviseur bij BNP Paribas, heb ik de focus volledig gelegd op de wedstrijd. Mijn flexi-job heb ik tijdelijk stop gezet. Tijdens de zomermaanden heb ik vijf weken vakantie genomen om me volledig op Miss Fashion te richten. Best wel veel. Maar ik wil achteraf mezelf niet verwijten dat ik er niet ten volle voor ben gegaan. De voorbije weken waren een beetje vergelijkbaar met ‘Jolien in Wonderland’. Alleen heb ik hard moeten werken om in dat wonderland mijn plekje te vinden.

Foto: Bert Decoene

Geef een reactie