Marit Verguts droomt van de Miss Fashion-kroon

Met haar 17 lentes is de Alkense Marit Verguts één van de youngsters in Miss Fashion-land. Toch heeft deze toekomstige kapster wel degelijk de nodige dromen om haar weg te banen in mode wereld. ‘Jezelf zien groeien is wellicht het mooiste wat er bestaat. Ja, Omdat ik zelf een kappersopleiding volg en alles op voet volg wat met mode en opmaken te maken heeft, zag ik het wel als een leuke ervaring om bij Miss Fashion de nodige evaring op te doen. Ik ben jong en ik wil wat. Tenslotte krijg ik nu de mogelijkheid om heel wat nieuwe mensen te leren kennen en hierdoor mag ik op openbloeien. Wie zegt daar nu neen tegen?’

De hakken van mama
Mode zat er al van jongsaf in bij Marit. ‘Weet je … ik deed niet liever om in de trouwjurk van mama rond te lopen of op haar hoge hakken. Omdat de liefde voor fashion altijd redelijk groot was, is het een logische stap om deel te nemen aan Miss Fashion.  Mijn grote droom is om later backstage achter de schermen bij filmopnames visagie te doen. Daarom is het wellicht interessant om nu eens te kijken in een wedstrijd van deze grootte hoe ver ik kan raken. Kan ik het ook op het podium of ga ik toekomstgericht mijn weg banen achter de schermen?”

Taxi mama
’17 blijft een jonge leeftijd’, vertelt Marit. ‘Maar op dromen en motivatie kan je geen getal plakken. Ik weet dat er over mij twijfels kunnen zijn omdat ik geen rijbewijs heb en nergens kan naar toe rijden. Maar ik wil mezelf achteraf niet verwijten dat ik het niet heb geprobeerd. Bovendien heb ik een zeer hulpvaardige taxi Mama, die altijd redder in nood kan spelen.’

Foto: Glenn De Rijck

Geef een reactie