Tranende Loop: een Bob Savenberg-persiflage op Brandweer

In oktober maakte de voormalige Clouseau-drummer Bob Savenberg, na een muzikale stilte van 23 jaar, zijn muzikale comeback met de verrassende single ‘Liefde van mijn leven’. Samen met de release kondigde Bob zijn theatertournee ‘Van ‘Brandweer’ tot ‘Swentibold’ aan, waarin hij met Bram Van den Berghe en Manu Huylebroeck de verhalen vertelt achter de vele songs die hij in zijn rijkgevulde carrière uitbracht. Eind november wordt Bob zestig, een leeftijd waarop Vlaanderen hem nog steeds een warm hart toedraagt. Na het succes van ‘Looove’ en met heel wat theaterconcerten in het vooruitzicht, snijdt Bob de zomer aan met ‘Tranende loop’, een song die hij tekstueel zelf componeerde en waarvoor hij opnieuw samenwerkte met Bram, Manu en de legendarische drummer en percussionist Denny Fongheiser. ‘Tranende loop’ verscheen digitaal op het H.K.M-label van Hans Kusters. 

Na ‘Liefde van mijn leven’ en het gesmaakte ‘Looove’ lanceert de teruggekeerde Bob Savenberg nu zijn derde solosingle ‘Tranende loop’. De song, waarvoor hij zelf de tekst schreef, is niet autobiografisch, maar wel geïnspireerd op het verhaal en de ervaring van iemand uit zijn vriendenkring. “’Tranende loop’ is een persiflage op ‘Brandweer’, een hit die we met Clouseau scoorden in 1989. Mijn song heeft er niet rechtstreeks iets mee te maken, maar het steekt wel in de tekst (lacht mysterieus). Een vriendin van mij was al jaren getrouwd met haar man. Samen hadden ze een kindje, tot op een gegeven moment die man vertrekt en haar in de steek laat voor een andere deerne. Ja, die vrouw zat helemaal in zak en as en bleef vooral ook achter met een groot schuldgevoel. Ik had zoiets van ‘laat het los’ en doe gewoon voort, want er is nog veel in ’t verschiet. Je moet niet altijd direct alle schuld op u nemen. Je bent ook met twee, dus stop daarmee.  Je mag een keer wenen, maar dan moet je verder met het leven. Ik heb de tekst geschreven en de muziek is van mij, mijn jonge wolven Manu Huylebroeck en Bram Van den Berghe, en Denny Fongheiser die weer voor de drums en percussie zorgt.

Foto: House of Entertainment

Geef een reactie