Jérémie Vrielynck ziet je snel weer

11 juli is een dag, die vuurrood staat omcirkeld in de agenda van Jérémie Vrielynck. Wanneer hij op de Vlaamse feestdag met zijn gloednieuwe single ‘Zie ik jou ooit weer’ in de Vlaamse Top 10 zou staan, heeft hij zijn vierde top 10-notering in één jaar tijd beet. ‘Het zou heel mooi zijn om dit doel te halen’, vangt Jérémie het gesprek aan. ‘Beschouw het als een bekroning voor een waanzinnig jaar dat ik achter de rug heb. Muziek voelt niet aan als werken. Het is een levenswijze. Ergens kan je het vergelijken met een zomerkamp. Daar gaat iedereen naar toe met een brede glimlach. Ook ik kijk uit naar de optredens die op de agenda staan, want dan krijg ik eindelijk de kans om voor mensen op te treden. Het voorbije anderhalf jaar mocht ik heel intensief met muziek bezig zijn. Ik kon me gedurende die periode ook fel verbeteren. De optredens komen vlotjes binnen. Ik kijk er heel hard naar uit om mijn ding te doen.’

Dromen zijn … soms bedrog
Zijn nieuwste single ‘Zie ik jou ooit weer’ ontstond tijdens een droom. ‘Ik ben niet zo’n felle dromer. Maar een tijdje geleden kreeg ik ’s nachts een nachtmerrie dat het uit was geraakt met mijn vriendin. Gewoonweg omdat ik het niet meer gecombineerd kreeg met het drukke leven als muzikant, gingen we uit elkaar. Toen ik ’s ochtends wakker werd, heb ik twee keer naast mij gekeken of ze er al dan niet lag. Zo hard was ik zelf  aan het twijfelen. Toen ik haar zag, was ik opgelucht. Ik heb haar de dag nadien het verhaal verteld. En ze moest er eens mee lachen. Dit is nogmaals een bewijs dat dromen soms wel bedrog zijn.’

Daar is het moment
Het begin van de carrière van Jérémie blijft een bijzonder gegeven door het coronaverhaal. Drie (bijna vier) hits scoren zonder één enkel optreden. ‘Ik heb keihard gewerkt om er te staan. Heel veel gerepeteerd, heel veel aan mijn lichtplannen gewerkt, veel geschrapt en veel veranderd. Op elk moment stond ik klaar om voor een publiek op te treden. Door het virus kreeg ik de kans niet. Het coronajaar heeft me stukken sterker gemaakt. Ik heb mogen werken naar het moment  dat ik op het podium mag staan. Niet iedereen wordt onmiddellijk voor de leeuwen gegooid. Honderdduizend keer heb ik alles bekeken en verbeterd. Ik hoop dat het resultaat er ook naar mag zijn. Ik verklaarde je voor gek, wanneer je me dit vorig jaar had verteld. Amper 12 maanden geleden had ik alleen maar een klein zomerhitje te pakken. Eén jaar later sta ik samen met heel mijn team al een stuk verder in de richting waar ik naartoe wil. Ik leg graag de nadruk op het teamgevoel. Ik heb dit niet alleen gedaan. Met de steun van vele mensen sta ik nu waar ik staan mag. Aan de vooravond van vele mooie zomermomenten.’

Foto: House of Entertainment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.