Bram Sutherland needs a dollar

Elf jaar geleden werd de smeekbede ‘I Need A Dollar’ van de Amerikaanse soulzanger Aloe Blacc, die vroeger nog lid was van de populaire hiphopcrew Emanon, een dikke wereldhit. Het aanstekelijke nummer schopte het zelfs tot tune van een Amerikaanse tv-show en is ook terug te vinden op Blacc’s 2de album ‘Good Things’. “De track is altijd in m’n hoofd blijven zitten”, begint de Nederlandse dj/producer Bram Sutherland het gesprek. “Mensen vinden het liedje nog steeds erg leuk, maar de originele versie is niet makkelijk om op te dansen. Daar heb ik met mijn remake op ingespeeld en de reacties die ik nu al krijg zijn hartverwarmend.

Primeur
Als je de voorbije dagen op één van de pas geopende terrassen zat, is de kans groot dat jouw voeten onder tafel zachtjes hebben meebewogen op de dansbare versie van ‘I Need A Dollar’. Voor de sympathieke Nederlander is het zijn debuutsingle en hij zorgt meteen voor een dubbele primeur: “Voor mij is België in dit genre de bakermat. Niet alleen de radiozenders, maar ook de Belgen in het algemeen houden van dit soort liedjes en daarom heb ik besloten om de single nu al bij jullie los te laten. Binnenkort volgen Nederland, de rest van Europa én de wereld, maar we starten bij de Belgen.’

Foto: House of Entertainemnt

Geef een reactie