René Karst gooit kolen op het vuur

Op het ideaal barbecue-weer hebben we lang moeten wachten, maar ondertussen is het er en wordt er in Vlaanderen gretig vlees gegrild en gebakken. Hier en daar ook al meegezongen met ‘Kolen op het vuur’, de nieuwe BBQ Song van René Karst. Na o.a. ‘Atje voor de sfeer’, ‘Annemarie’ en ‘Liever te dik in de kist’, nummers die ondertussen al meer dan 25 miljoen keer werden gestreamd op Spotify, tapt de populaire zanger nu uit een ander vaatje. 
 
Na zijn legendarische feesthits ‘Atje voor de sfeer’, en ‘Liever te dik in de kist’ gooide de Drentse troubadour René Karst het over een andere boeg. De veelzijdige zanger en muzikant greep terug naar zijn passie voor countrymuziek en laat op zijn nieuwste single ‘Kolen op het vuur’ een andere kant van zichzelf horen. René werkte samen met goede vriend Jan Tekstra en een zelf samengestelde band aan vijf countrynummers met een optimistische boodschap. ‘Kolen op het vuur (BBQ Song)’ zet René direct de toon voor zijn nieuwste EP ‘Tevreden en tequila’. Het werd een swingend zomers nummer, waar de positieve vibes vanaf spatten. “Als het straks weer lekker weer wordt, dan gaan we standaard allemaal weer barbecueën, dus Jan en ik kwamen al snel op het idee om een barbecuelied te maken”, lacht René enthousiast. 
 
Samen met René’s favoriete muzikanten – uit de bands van o.a. Guus Meeuwis, Ilse DeLange en Normaal – en producers Jan Tekstra en Hans Ravenstein, dook de zanger de Groenland Studios in Hilversum in om zijn grote droom van een eigen country-EP te realiseren. “Alle vijf nummers hebben uiteraard wel nog steeds de herkenbare René Karst-sound”, aldus de zanger. “Echter, dit keer in een muzikaal Nashville jasje”, knipoogt hij.
 
Het volledige opnameproces van de EP ‘Tevreden en tequila’ werd op video vastgelegd in de mini-docu ‘Het Verhaal Bij De Liedjes’. Die is momenteel te bekijken op zijn YouTube-kanaal. 
 
De nieuwe René Karst-single ‘Kolen Op Het Vuur verscheen op het House of Entertainment-label en is digitaal beschikbaar.

Foto: Josinematography

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.