Edmée Daenen: ‘Ik luister naar mijn hart.’

Je kan ze op één hand tellen: de Belgen die een top 10 haalden in de Verenigde Staten. De wellicht meest ‘vergeten’ of ‘onbekende’ naam in het lijstje is Edmée Daenen. Samen met DHT scoorde ze  in 2005 een hit met de Roxette-cover ‘Listen to your heart.’ Na een passage bij de Canvas Popnacht waar ze haar verhaal uit de doeken deed, ging het plots allemaal in een stroomversnelling. Nu bekijkt ze de muziekwereld langs de andere kant: ‘Ik ben drie jaar geleden opnieuw marketingcommunicatie gaan studeren. Nadat ik in 2016 de diagnose borstkanker kreeg, heb ik veel aan soul searching gedaan. Zo kwam ik op een punt in mijn leven dat ik iets anders wou gaan doen. Alleen is het niet zo evident dat je op je 32ste terug de stap naar de schoolbanken zet. Maar de tijd vliegt, wanneer je iets graag doet. Ook al had ik de voorbije drie jaar amper een weekend vrij. Ik ben blij dat alles nu terug op zijn plaats komt en dat de beloning met het afstuderen zeer dichtbij is. Het entertainmentgehalte zit er toch nog steeds wat in. Dat merk ik ook op mijn stageplek bij een entertainment-bedrijf (House of Entertainment). Ik kom nu in een sector terecht, die ik goed ken. Ook al heb ik de andere kant van de medaille gezien. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ook de zin om zelf muziek te maken is beetje bij beetje terug gegroeid. Maar het liefst van al doe ik dat op mijn eigen ritme en op het gemakje.’

Edmées pen
Het is een opmerkelijke ommezwaai in het leven van Edmée. ‘Het boeiendste van mijn stage is dat ik nu de muziek- en entertainmentsector achter de schermen kan beleven. Ook kom ik daardoor met artiesten in contact, die in andere muziekgenres actief zijn. Ja, dat werkt best verrijkend voor mezelf. Het marketinggedeelte spreekt me gewoon aan omdat ik zelf heel graag schrijf. Het zou fantastisch mooi zijn om ergens als copywriter aan de slag te kunnen. Het liefst van al combineer ik dat natuurlijk met muziek. Daar heb ik vooral als ambitie om het publiek een goed gevoel te brengen. Of dat nu voor 10000 man of voor 100 man is. Het maakt mij niet uit, als mensen achteraf maar met een beter of lichter gevoel terug naar huis kunnen keren. Want ik geloof echt dat muziek helend kan werken.’

Edmées hart
De muzikale dromen van Edmée ligt wellicht een iets andere sector dan wat ze vroeger deed. ‘Het zal wellicht een andere Edmée zijn dan de mensen kennen. Ik was vroeger bij Listen to your heart al heel hard aangetrokken door de pianoversie van het liedje. Hoe tof dancemuziek ook is. Wellicht ligt mijn toekomst veel meer in het laatste muzieksegment. Weet je .. mijn belangrijkste doel is om zo veel mogelijk opties open te houden. Ik wil zo veel mogelijk dingen met elkaar combineren. Door mijn ziekte ben ik een ander mens geworden. Er is een periode voor en een periode na. Ik heb nu het gevoel dat ik een tweede kans krijg. Dan is het heel belangrijk om naar je hart te luisteren. Geloof me .. Daar wil ik vooral naar streven.’

Foto met jeansbloesje: Daniel Bouckhout
Foto 2: Miemieke Photography

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.