Chris Van Tongelen: ‘Van Romeo tot wijnboer.’

Het zijn drukke tijden voor Chris Van Tongelen. Naast de voorbereidingen op de zomer van de Romeo’s, de musical The Bodyguard, zijn werk als centrummanager in het vaccinatiecentrum, heeft hij samen met zijn broer Dave en buurman/wijnmaker Koen een eigen wijngaard aangeplant. ‘1500 Wijnranken op ongeveer 5000 vierkante meter. Dat moet zowat de grootte van ons domein zijn’, vangt Chris Van Tongelen het gesprek aan. ‘Al drie jaar lang palaveren mijn broer, mijn buurman en ik over een wijngaard op het moment dat we oud, wijs en grijs zijn. Alleen bracht Corona alles in een stroomversnelling. De ranken zijn ondertussen aangeplant. Ons streefdoel is om binnen een drietal jaar een fijn wijntje op de markt te brengen op een professionele manier. Persoonlijk ben ik geen wijndrinker. Maar de romantiek en de sfeer rond een wijngaard kunnen me wel bekoren. Ook onze glampingtenten zijn verhuisd naar de rand van ons domein. Je ziet het geheel meer en meer vorm krijgen.’

Vaccinatiecentrum
De agenda van Chris Van Tongelen zit propvol, zeker met zijn werk als centrummanager van een vaccinatiecentrum er bovenop.  ‘Aanvankelijk had ik het idee dat het runnen van een vaccinatiecentrum eens het vlot loopt een halftijdse job zou zijn. Ik heb het aangepakt alsof het de productie van een musical is. Alleen krijg je nu geen show maar een spuit te zien. Van dat oorspronkelijk idee ben ik toch snel afgestapt. Je kan het zo gek niet verzinnen of het gebeurt het wel. Van alles heb ik daar al meegemaakt. Tussen mijn lange dagen in het centrum door probeer ik ook nog te werken voor Music Hall met het oog op The Bodyguard. Daar beginnen we half augustus voor te repeteren. De voorstellingen starten half september. Dan zijn er nog De Romeo’s. Maar hier hangt het vooral af hoe de coronacijfers evolueren. Onze zomer zit stampvol. Ik wil wel met twee woorden spreken. Een nieuw golf kan het tij heel snel doen keren. Ik hoop echter niet dat we een tweede zomer op rij moeten missen. Want dat is niet hoe het hoort. We wachten ook in spanning hoe het allemaal zal evolueren.  Ik mis het publiek enorm hard. Je voelt dat pas echt goed van zodra je eens een livestream doet van een kwartiertje. Dan mis je de reactie van het publiek pas echt enorm hard. We weten niet hoe de zomermaand eruit zullen zien. Eén ding staat buiten kijf: Zowel De Romeo’s als The Bodyguard zullen er klaar voor zijn.’

Voor meer info: www.domein94.be

Foto: Chris Van Tongelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.