Caroline Rigo: 100% Cent Pur Cent

Met de Glow Getter Make-Up Box zorgde Cent Pur Cent en MENT TV voor wellicht één van de opmerkelijkste tv-shows van het jaar. Zeven uur lang werkt het product in de kijker gebracht door het showbizzkanaal. ‘Het is niet de eerste keer dat we een dergelijke box op de markt brengen’, vertelt bezielster Caroline Rigo. ‘We deden dit al een keertje. Toen was het een populaire limited edition. Omdat we nu de kans kregen om in zee te gaan met een showbizzkanaal zoals MENT, zag ik het wel zitten. Showbizz staat synoniem voor glitter en glamour. Met ons product willen we dat ook uitstralen. Wij richten ons op elke vrouw. Het is belangrijk dat ze beseffen dat je niet perfect hoeft te zijn om mooi te zijn. Dat varieert van meisjes van 15 jaar tot zeventigjarigen. Met influencer Jill De Greef kozen we voor een gezicht, die fan is van ons Principieel werk ik vooral met ambassadors en zelden met influencers. Maar omdat ze echt van ons merk houdt, vonden we elkaar heel snel.’

Ondernemen in coronatijd
Net zoals bij iedere ondernemer heeft het coronavirus wel degelijk een impact op het ondernemerschap. ‘Ondernemen in coronatijd was goed voor het brein’, lacht Caroline. ‘Tijdens de periode zaten we volgens mij in de juiste sector. Het belang van quality time en self care nam zienderogen toe. Ik merk aan mijn klanten dat het belang van gezonde make-up steeds groter wordt. Mensen denken steeds harder na over hoe goed ze zorg voor zichzelf kunnen dragen. Dat merken we heel fel. Voor mij persoonlijk als onderneemster was het een pittige periode. Ik had het gevoel dat ik zeven dagen  op zeven bezig was met mijn job. Thuis leek alles verweven met mijn werk. Ook bij mijn team merkte ik dat ze elkaar missen. Een goed team heeft elkaar fysiek nodig. Dan bestaat mijn uitdaging eruit om de mensen zich met elkaar verbonden te laten voelen. Ook al zien ze elkaar alleen maar virtueel.’

18 jaar geleden
Opvallend is dat Caroline voor kleuterleidster heeft gestudeerd. ‘Het was een periode waarin ik niet goed wist, welke richting ik met mijn leven uit wou. Ik kom ook niet uit een ondernemersfamilie. Ondernemen heb ik geleerd met vallen en opstaan. Net hierdoor ben ik van vele markten thuis. Mijn bedrijf Cent Pur Cent is jaar na jaar gegroeid. Met als core business: de gezonde make-up en het innerlijke leren verbinden met het oppervlakkige uiterlijk.  Bij mij is het belangrijk dat de authenticiteit voorop staat. De dames, die onze make-up gebruiken, moeten zich goed in hun vel voelen. Het is OK wie je bent. Het moet niet perfect zijn. 18 jaar geleden ben ik met mijn vak begonnen. Met de jaren zag ik steeds meer dames op mijn stoel, die huiduitslag kregen. Een tiental jaar geleden ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in het gezonde aspect van make-up. Met de jaren groeide het uit tot een ware obsessie (lacht). Ik vind het nog steeds fascinerend om alle trends onder de loep te nemen.’

Spek met eieren
Gezondheid is voor ieder van ons een belangrijk iets. ‘Een tijdgeest vertelt heel veel’, gaat Caroline ver. ‘In de jaren zestig at men ’s ochtends spek met eieren. Toen was dat ‘gezond’.  Nu sport men meer, is men bewuster van gezondere voeding en ga zo maar verder. Op sociale media zie je het éne na het andere opduiken van gezondheid. Het publiek is daar bewuster mee bezig.Toch geloof ik dat het nog steeds in zijn kinderschoenen staat als je kijkt op wereldvlak.  Daar staat de trend van gezonde cosmetica nog iets verder. Bijvoorbeeld :  Het gaat verder dan alleen maar gezond voor de huid. Daarnaast moet het ook gezond zijn voor het milieus zoals mijden van microplastics in cosmetica. Ik vind het fascinerend om te zien hoe verschillende culturen omgaan met trends. Nederland sluit op dat vlak meer aan bij Amerika.  In grote landen breken trends ook sneller door.’

Mooie vrouwen
Een bedrijf als Cent Pur Cent zit volop in de lift. ‘Ik hoop dat ik kan blijven groeien. Mijn doel is om een heel stabiele basis verder uit te bouwen met een trouwe community. Mensen, die fan zijn en het merk trouw blijven, moeten een connectie hebben met ons. Voor elk product hangt er een bepaalde emotie vast. In mijn leven zag ik al heel veel vrouwen in mijn stoel. De gemeenschappelijke trend was dat geen van hen zich 100% mooi voelde. Overal waren er in hun ogen ‘mankementjes’. De kunst bestaat er ook uit om hen het gevoel te geven dat ze zichzelf moeten aanvaarden hoe ze in werkelijkheid zijn. Dat probeer ik hen ook mee te geven. Net daarvoor staat Cent Pur Cent en onze Rigorgeous visie’

Foto: Gerben Stevaert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.