Bram: ‘Het liedje ‘Als ik bij jou ben’ is het begin van veel meer.’

Hij is een muzikale duizendpoot ten voeten uit. Maar nu waagt Bram Van Den Berghe zich aan een solo-uitstapje. Zijn single ‘Als ik bij jou ben’ duikt de top 20 binnen van de Vlaamse Top 50. ‘En dat doet best wel veel deugd’, vertelt Bram. ‘In de hitlijst begin mei stond ik vlak voor mijn manager Bob Savenberg en mijn goede vriend Niels Destadsbader. Wellicht zal dit de enige week zijn dat het zo in de hitparade zal zijn. Maar het is er wel ééntje om bij te houden. Zo één keertje Bob en Niels achter mij houden, doet een mens heel veel deugd. ‘Als ik bij jou ben’ is het begin van meer muzikaal werk van mezelf. Ik ben momenteel ook bezig aan een liedje voor de zomer. Maar de zomerhit zal ongetwijfeld voor mijn goede vriend Niels Destadsbader zijn. Binnen de kortste keren verovert hij met Regi de hoogste regionen van de hitlijsten.’

Bob Savenberg
Van circa 150 tot 180 optredens per jaar naar een lange periode van muzikale rust omwille van Corona. Het is een beetje het verhaal van Bram de voorbije maanden. ‘De laatste tien jaar doe ik rond de 180 optredens per jaar. Door Corona zat ik vaak thuis. Ik heb altijd al wel liedjes geschreven voor andere artiesten zoals Mathias Vergels en Niels Destadsbader. Toen ik Bob Savenberg een mix liet horen van de single ‘Als ik bij jou ben’, vond hij dat ik dit zelf moest uitbrengen. Ik ben niet echt een frontman. Maar waarom zou ik het niet doen? Het is beter dat ik ze zelf release dan dat ze voor eeuwig en drie dagen op mijn computer staan. Achteraf mag ik immers nooit spijt hebben dat ik de sprong niet heb gewaagd. Tijdens Corona heb ik een dertigtal liedjes geschreven, waarvan er toch enkele zijn die perfect bij me passen. De bedoeling is toch om van de beste songs een album uit te brengen, dat een visitekaartje geeft van wie ik als zanger ben.’

Niels
Bram hoort tot het groepje van vaste muzikanten rond Niels Destadsbader. ‘Spelen in de band van Niels is het leukste wat er is. Wij zijn een groep vrienden bij elkaar. Toen ik het plan had om zelf een single te releasen, heb ik hem opgebeld. Hij zei meteen dat ik de sprong moest wagen. Op sociale media maakte hij zelfs reclame voor mij. Op zich verdient dit al enorm veel respect dat hij dit voor mij wil doen. Zeker omdat ik het hem nooit had gevraagd.’

Heavy metal
Al veel jaren later draait Bram mee in het Nederlandstalige circuit. ‘Je moet weten dat ik oorspronkelijk uit de heavy metal, hardcore en punkwereld komt.  Sinds mijn veertien jaar is het mijn doel om minstens elk jaar één dag naar Graspop te gaan. Drie jaar geleden mocht ik met een bandje daar zelf op het podium staan met een ode aan de metal uit jaren 80. Wel een bijzonder moment in mijn leven. Ja, het is mijn droom om ooit nog een plaat te maken in dit repertoire. Alleen hou ik niet zo van muzikale vakjes. Metal, reggae of Nederlandstalig .. het maakt me niets uit. Door jarenlang in het Nederlandstalige muziekwereldje te werken, heb ik dit genre leren appreciëren. Zelf schrijf ik niet zo gemakkelijk in het Engels. Ik vind dat ik me daarin moeilijk kan uiten. Persoonlijk ben ik een grote fan van Clouseau. Op één of andere manier sijpelt de liefde  toch wel in mijn schrijven door. Het geeft me wel een fijn gevoel dat ik daar iets mee kan doen. Zelfs mijn eigen kinderen luisteren graag naar mijn liedjes. Dat doet mij als papa enorm veel deugd.’

Foto: House of Entertainment

Geef een reactie