Betekent Strangers de doorbraak voor Julian Cross?

Het zou zomaar kunnen dat ‘Strangers’ de doorbraak-single wordt voor de Schotense dj/producer Julian Cross. Zeker nu heel wat radiozenders en Spotify-lijstjes hem hebben opgepikt. De track, die hij opnam met Leona Griffin, zit ondertussen aan ruim 80.000 YouTube-views. Een sterk resultaat  voor de prille twintiger.

‘Nebula’ mag dan wel een term zijn uit de astronomie. Het inspireert de sympathieke Nederbelg alvast bij zijn conceptalbum. ‘Ik neem er rustig mijn tijd voor. Pas als alle nummers goed genoeg zijn en evenwaardig klinken, kom ik er mee naar buiten”, aldus Julian.’Wat jullie van mij mogen verwachten? Super goede muziek, een poppy – experimenteel warme sound en coole clips. Elke clip sluit ook op elkaar aan. In de DJ-wereld moet je er een beetje uitspringen. Iedereen brengt wel eens een nummertje uit. Daarom wou ik een gloednieuw concept op de markt brengen. Omdat Nebula een term is uit de astronomie en ik al heel mijn leven lang door het heelal gefascineerd ben, was de albumtitel snel gevonden. In het muzikaal concept Nebula stapt iedereen door een deur. Op het einde van het verhaal wordt de ultieme plek onthuld.’

Gamer
De zoektocht naar zijn muzikale droom ging niet zonder slag of stoot. ‘Vroeger had ik misschien het idee om het Eurovisiesongfestival voor Kids te doen.’, aldus Julian. ‘Maar weet je, zingen is niets voor mij. De muziekmicrobe was al langer dan vandaag aanwezig. Toch was ik een jongen zoals vele anderen. Op mijn tiende tot mijn twaalf jaar was ik heel gefascineerd door de wereld van het gamen. Maar dat wou ik niet heel mijn leven blijven doen. Anders zou ik gameverslaafd raken. Daarom ben ik heel fanatiek muziek gaan maken. Dat werd nu mijn beroep. Ik zie mijn job als DJ ook niet echt al werken. Het is veel meer mijn passie.’

DJ  
Opvallend is dat Julian een poosje een DJ-stop had ingevoerd. ‘Ik draaide vroeger zo veel dat het niet meer leuk was om te doen. Daarom stond ik bewust op de rem. Mijn oorspronkelijk plan was al om in 2016 muziek uit te brengen. Maar het voelde toen niet goed aan. Ik wou een bepaald level aanhouden dat ik hier niet kon bereiken.  Daarom deed ik even frisse energie op. Het gaf me de boost om terug de studio in te duiken, waar we momenteel nog volop bezig zijn met de afwerking van mijn debuutalbum ‘Nebula’. Jullie gaan het tijdig horen zodra het verschijnt (lacht). Eerst ligt nu de focus op ‘Strangers’. Deze track doet het ontzettend goed. Internationaal, maar ook in Vlaanderen. Hier wordt het nummer volop wordt gestreamd en gedraaid door heel wat radiozenders. Elke week groeit de song. We staan er ondertussen ook al mee in de Ultratip Bubbeling Under. De eerste keer, maar volgens mij zit er nog meer in (lacht). ‘Strangers’ is een krachtige song. Ik zou het fijn vinden mocht ik met dit liedje mijn grote doorbraak kunnen forceren. Ondertussen loop ik me ook al warm voor nieuwe dj-sets. Zodra het kan sta ik weer achter de draaitafels. Ik ben heel benieuwd hoe de mensen reageren op al die nieuwe muziek die ik de voorbije maanden heb gemaakt. Ik heb er nu al ontzettend veel zin in!’

Foto: House of Entertainment

Geef een reactie