Davy Gilles: ‘Tijdens het wandelen luister ik heel vaak naar het levenslied.’

Coronatijd betekende een bewogen periode voor zanger Davy Gilles. Ook hij werd getroffen door het virus, waardoor hij een korte periode in quarantaine verbleef. Muzikaal bleef hij niet bij de pakken neer zitten. Hij lanceerde een solosingle met de titel ‘Door al m’n tranen heen’. Een liedje, geïnspireerd door het Nederlandstalige levenslied. ‘Ik ben al heel mijn leven lang een grote fan van Danny De Munk( Ciske De Rat) . Als jonge kerel kende ik heel zijn repertoire uit het hoofd. Toen ik thuis kwam van school, smeet ik mijn boekentas in de gang. Daarna rende ik vliegensvlug naar het karaokesetje. Dan zong ik met een goedkope speelgoedmicrofoon al zijn liedjes uit het hoofd mee. Geloof me … ik was zo fier als een pauw toen ik hem als twaalfjarige jongen mocht ontmoeten bij Van de Ven in Olen. Nu zo veel jaren later is er een onderling respect voor het geen we doen.  Hij volgt mij op Instagram en ik hem. Geloof me: het doet me nog altijd iets wanneer ik een reactie van hem krijg op mijn posts. Hij is en blijft tenslotte mijn jeugdidool.’  

Wandelen op het levenslied
‘Tijdens de vele kilometers wandelen in coronatijd, viel het me op dat ik heel vaak via Spotify naar artiesten luister, die in Nederland heel populair zijn. Zangers zoals Tino Martin, André Hazes en Rene Froger passeren regelmatig bij mij de revue’, gaat Davy verder. ‘Omdat het al een lange tijd kriebelde om een solo-uitstapje naar het levenslied toe te maken, was nu het moment meer dan ooit rijp. Het gevoel om de sprong te wagen werd alleen maar groter. Het is muziek, die me tot in het diepste van mijn ziel raakt. Liedjes met een lach en een traan, waarin je jezelf kan herkennen. Ik wou iets uitbrengen in een stijl, dat heel dicht tegen mijn persoonlijkheid ligt. Uiteindelijk werd het liedje ‘Door al mijn tranen heen’ geboren.’

Toekomst
In het leven na Corona wordt het heel druk voor Davy. ‘Ik hoop dat ik zowel De Romeo’s, Sasha & Davy als het solowerk kan combineren. Hoedanook blijven de Romeo’s prioritair. Deze afspraak hebben we onderling enkele jaren geleden gemaakt. Maar er zijn veel mogelijkheden. Zo worden De Romeo’s vaak als afsluiter van de avond geboekt. In het tijdslot voor tien uur hebben Sasha & Davy en mijn solorepertoire zeker een plek.’

Coronatijd
Voor een man, die leeft voor en van de muziek, waren het angstige tijden. ‘Zonder arrogant over te komen .. Maar ik heb de voorbije maanden, net als velen, nagedacht dat het ook fijn kan zijn wanneer het tempo wat lager ligt.   De voorbije zeventien jaar heb ik van het éne naar het andere gehold. Ik kan me zelfs niet herinneren op welke plekken ik allemaal ben geweest. Postcorona ga ik voor een evenwichtige balans, zodat ik meer van de dingen kan genieten.  Thuis zijn met de kinderen en met mijn vrouw Sasha deed me als mens enorm veel deugd. Dat evenwichtig, op alle gebied, is voor mij belangrijk; Het is zoals een bekende, voormalige politicus het ooit zei:  ‘Trop is te veel en te veel is trop.’  En toch ga ik de aard van het beestje niet wegstoppen. Ik ben een volksmens pur sang. Zo vertoef ik heel graag tussen de mensen. De reacties van de fans zijn heilig voor mij. Daarom hebben we tijdens Corona ons vaak gericht op livestream-optredens. De mensen, die je werk appreciëren mag je nooit uit het oog verliezen. Van hen feedback krijgen is het mooiste wat er is.’ 

Foto: House of Entertainment.be

Geef een reactie