Not Enough for Luka

Met haar debuutsingle ‘Come Back’, die ze schreef voor haar papa die uit het leven stapte,  haalde de 17-jarige Luka uit Grimbergen de nationale pers. Ze kon op heel wat positieve reacties rekenen, soms uit onverwachte hoek. “Ik vond het echt heel speciaal toen Sven Ornelis me opbelde om enkele vragen te stellen tijdens de radio-uitzending op JOE”. Ze heeft ondertussen niet stilgezeten en op vrijdag 23 april kwam haar tweede single ‘Not Enough’ uit.
 
Nieuwe single
“Ik probeer steeds mijn ziel bloot te leggen in de nummers die ik schrijf”, gaat Luka van start. “’Not Enough’ gaat over onzekerheden, over het gevoel hebben dat je niet aan ‘de verwachtingen’ kan voldoen. Waneer je klein bent, verwachten je ouders dat je op gaat groeien tot een zelfstandige volwassene. De maatschappij verwacht dat je naar school gaat en je leraren verwachten van je dat je verder gaat studeren. En zo gaat het maar door. Iedereen verwacht een succesvolle job, dat je sportief bent, uitblinkt in je hobby,.. in elke fase van het leven wordt er elke dag vanalles verwacht. Maar volgens mij zijn het net die verwachtingen die ons beperken. We laten ons steeds leiden door wat anderen van ons willen zien. Van nature ben ik zelf ook een beetje een pleaser en een perfectionist, maar langs de andere kant heb ik mijn eigen willetje en probeer ik vaak mijn eigen ding te doen. Maar anderen tevreden stellen en tegelijkertijd je eigen zin doen, dat gaat niet altijd samen”.
 
Zo zat Luka vorig jaar nog wat in de knoop met zichzelf, toen ze in het vijfde middelbaar zat. Nota bene nog eens het moeilijkste jaar van de middelbare school, of dat wordt toch gezegd. Wat ze ook probeerde, het wilde maar niet lukken. Dat was ook net de beginfase van Covid-19 en de lockdown. Afspreken met vrienden werd onmogelijk en school was precies nog het enige wat overbleef. “Iets waar ik dan nog eens niet in uitblink”, gaat Luka verder. “Door gebrek aan structuur werd ik al snel overvallen door een gevoel van onzekerheid. Ik wilde mijn best doen op school voor mezelf, maar zeker ook voor mijn ouders”. Tegen alle verwachtingen in waren het juist zij die voorstelden om ‘iets’ met muziek te gaan doen. Ze motiveerden mij om uit mijn comfortzone te treden en eens verder te gaan ontdekken. Nu heb ik voor mezelf de perfecte balans tussen school en muziek gevonden.”
 
“Mijn debuutsingle ging meteen over een heel gevoelig onderwerp. Iets wat ik initieel helemaal niet wilde delen met ‘de wereld’. In het begin had ik vooral schrik voor negatieve reacties omdat het tegenwoordig heel makkelijk is om van achter je schermpje anderen te beoordelen. Toch heb ik tot op vandaag nog geen enkele negatieve feedback ontvangen. Ik was ook heel verrast over het feit dat zoveel mensen – via reacties op de radio, social media en zelfs via mail – zich ook blootgeven aan mij. Ik krijg vaak berichtjes als: ‘Ik heb hetzelfde meegemaakt’ of ‘Dit is heel herkenbaar’. Dat is altijd wel fijn om te lezen, omdat ik dan weet dat ik er niet alleen voor sta.”
 
Eerste stapjes in de spotlights
“Om die eerste, voorzichtige stapjes in de media goed te zetten, schakelden we via mama de hulp in van een mediacoach die me leerde hoe ik zo dicht mogelijk bij mezelf kon blijven om van daaruit mijn ‘boodschap’ zo helder mogelijk over te brengen. Ik had dit nog nooit gedaan en was best wel wat nerveus. Gelukkig verliepen de interviews heel vlot en – mede dankzij bijzonder sympathieke journalisten en presentatoren – voelde ik me meteen op mijn gemak. Het speciaalste interview was toch wel bij MENT TV op Paaszondag! Ook een interview op JOE was eentje om niet snel te vergeten. Maar een volledige pagina in de nationale editie van Het Laatste Nieuws met zo’n oprechte en authentieke weergave van mijn nog prille parcours, had ik nooit durven dromen”.

Bron: Buzzard

Geef een reactie