De eenzame reiziger in Frimout

De voorbije 1,5 jaar heeft de Nederlandstalige popband Frimout radiostilte ingelast.

In alle luwte werkt de band onder leiding van hun vaste producer Steve Willaert aan een nieuwe, internationaal klinkende sound. Het eerste resultaat daarvan is de single ‘Eenzame Reiziger’. Die wordt geschreven door Frimoutfrontman Stef Willems en de Leuvense singer-songwriter Pieter Schrevens.

De song drijft op een lentefrisse beat en een sprankelend instant ‘happy’ refrein. De Amerikaanse-Mexicaanse ‘King of Rock Flamenco’ El Javi voegt frivool flamencogitaarspel toe aan het geluid van de 6-koppige band.

Stef Willems: ‘Het verhaal van de song ‘Eenzame Reiziger’ begon 9 jaar geleden op een open mic in New York. Op zo’n vrij podium mag iedereen die zich inschrijft een nummer spelen. Ik had zelf net een song gespeeld toen de volgende artiest iedereen van zijn sokken blies. Het was de flamencogitarist El Javi. Hij beroerde me tot tranen toe met zijn passievolle gitaarspel. We raakten aan de praat die avond en na die ontmoeting zijn we steeds in contact gebleven. Zijn liefde voor muziek en zijn levenswijze waren de inspiratie voor ‘Eenzame Reiziger. Het was voor mij meteen duidelijk dat ik de medewerking voor de finishing touch van de opname zou vragen aan El Javi. Eén sms en een videocall later zegde hij meteen toe. Zijn bijdrage is voor mij essentieel om het verhaal van deze song echt te laten kloppen’.

Videoclip opgenomen in Ter Hills

Bij een nieuwe Frimoutsong hoort zoals steeds een sfeervolle videoclip. Deze keer is die opgenomen aan het prachtige natuurdomein Ter Hills in Maasmechelen.

Dit is de link naar de clip: https://youtu.be/4feO98PvB8I

Wie is El Javi?

De Amerikaanse gitarist El Javi is een beroepsmuzikant die momenteel in Denver woont, maar opgroeide in Mexico City. Hij studeerde flamencogitaar in Spanje en reisde jarenlang de op zijn eentje met zijn gitaar de wereld rond om zijn muzikale droom waar te maken. Zijn bijnaam is ‘The King of Rock Flamenco’.

De single is ook te koop via alle digitale platformen.

Website en sociale media

www.frimout-band.be

www.facebook.com/frimoutbandhttps://www.instagram.com/frimoutband/

Geef een reactie