Peter Luts: ‘Een vernieuwde studio, een nieuwe boost.’

Het uitgaansleven zit in het woeligste vaarwater ooit. Meer dan een jaar lang zijn de discotheken al gesloten. Voor een producer/dj in de dancewereld is dit geen evidentie. Toch blijft Peter Luts niet bij de pakken neerzitten. Hij lanceerde onlangs een op en top clubtrack Get Down Low en renoveerde hij zijn persoonlijke muziekstudio. ‘Ik ben een op en top clubjongen. Ja, ik mis de sfeer rond het uitgaansleven enorm. Veel van mijn collega’s hebben zich de voorbije maanden gefixeerd op meer radiovriendelijke tracks. Omdat ik wel eens graag tegen de stroom in durf te varen, lanceer ik nu in tijden waarin de clubs in een woelig vaarwater zitten mijn eigen clubtrack. Gewoonweg om iedereen toch een beetje dat clubgevoel in eigen huis te doen krijgen. Want zeg nu zelf: iedereen hunkert er naar om terug een stapje in de wereld te zetten. Laat mij dan maar de man zijn, die hen daar vanuit zijn studio op voorbereidt met nog een heel pak andere tracks met hetzelfde gevoel.’

Ups and downs
Hoe kijkt een DJ terug op de voorbije maanden? ‘Als een periode met zijn ups en zijn downs’, vertelt Peter. ‘iedereen in de entertainmentsector heeft bijzonder weinig vooruitzichten. Dat zorgt wel voor een ‘down’-gevoel. Beetje bij beetje besef ik ook dat je met een positieve blik naar de toekomst moet kijken. Stilaan gaan we terug naar meer vooruitzichten. Daar heb ik enorm veel zin in.’

Betere akoestiek
In tijden van corona het Peter de koe bij de hoorns gevat. Zijn studio onderging een complete make-over. ‘Het was niet zo evident meer om de mixings goed te krijgen omwille van de slechte akoestiek. Daarom heb ik van de nood een deugd gemaakt en de nodige vernieuwingen doorgevoerd. Voor mij als muzikant en producer geeft dit hoedanook een nieuwe boost.’

De maatstaf
Het internet is in tijden van een beperkt sociaal contact een uitlaatklep voor velen.  ‘Wanneer je in een periode zoals nu alleen maar in de studio zit, raak je de voeling met het publiek kwijt. De mensen op de dansvloer blijven de beste maatstaf die er zijn. De voorbije maanden had ik enorm veel tijd om te producen. De feeling om te beseffen wat er bij de jeugd leeft, zie je pas in het uitgaansleven. Daar kan geen internet tegen op. Ik ben een sociaal mens. Net zoals half België, wil ik maar al te graag meer onder de mensen komen.

Foto: House of Entertainment

Geef een reactie