Winter Memories in Lillo

Op de wandeldijk in het unieke havengebied van Lillo-Fort, nam Yvan Guilini de videoclip op voor zijn wereldhit ‘Winter Memories’. In de zomer is het precies 45 jaar geleden dat het nummer al een eerste keer goed was voor wereldwijd succes en de internationale doorbraak betekende voor ‘The King of Hammond’. In eigen land verkocht Guilini meer dan 100.000 plaatjes en van het gelijknamige album gingen er alleen al bij ons meer dan 50.000 stuks over de toonbank. Misschien herhaalt de geschiedenis zich wel, want door de buitenlandse belangstelling – Yvan’s recente album ‘Music Forever’ verschijnt dit voorjaar in meer dan 132 landen – en de jeugd, die dankzij het internet en de sociale media het nummer herontdekt, verschijnt het nummer opnieuw maar nu wel met een bijhorende videoclip.

Rond mijn 65ste heb ik hier nog een tijdje verbleven op de Cartouche, het yacht van mijn schoonzoon. Met veel bewondering keek ik toen naar de activiteiten die zich toen op en naast het water afspeelden. Aan de overkant van de dijk zag je de containerkranen van het Deurganckdok. Lillo is voor mij een pittoresk dorpje dat charme en klasse uitstraalt. Ik kom hier graag. Met de cameraploeg mochten we gebruikmaken van yachtclub Scaldis, waardoor we in alle rust de clip konden opnemen, bij nota bene min 8 graden. Het was koud, maar ik ben dat gewoon. Overdag werk ik nog steeds als sloper op een bouwwerf, dus ik weet perfect hoe je de koude moet trotseren. Chantal, mijn vriendin die je ook ziet in de clip, vond de temperatuur iets minder (lacht). Gelukkig kon ze zich regelmatig binnen wat gaan opwarmen. Ik ben heel blij met het eindresultaat en super gelukkig dat ‘Winter Memories’ eindelijk voorzien werd van beelden, gedraaid in het sneeuwlandschap van Lillo”, zegt Yvan enthousiast.
‘Winter Memories’ van Yvan Guilini vind je terug op z’n recentste album ‘Music Forever’ dat fysiek en digitaal is verschenen op Game Records.

Foto: Game Records

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.