Opgesloten op Cyprus

‘Opgesloten’ op Cyprus: het overkwam beauty influencer en WAG Camille Schuermans (19, Zepperen, + 45K volgers op Instagram). Wegens de strenge lockdown kan ze het eiland, waar haar vriend Jens Teunckens (23, Geel, ex-KVC Westerlo, Club Brugge, Royal Antwerp FC) het doel verdedigt bij eersteklasser AEK Larneca, al ruim drie maanden niet verlaten. Vluchten worden last minute gecanceld en inwoners moeten eerst een sms sturen voordat ze de deur uit mogen. Camille: “Ik mis de gewone dingen, zoals kleine discussies met mijn familie.”

Een uitgestorven eiland

Reizen, feesten en vrijuit bewegen: veel normale dingen zijn dankzij de coronacrisis niet meer vanzelfsprekend. Camille is één van de Belgen die dankzij Covid-19 vastzit in het buitenland. Nog voor de huidige besmettingsgolf besloot Camille met Jens mee te reizen om hem in zijn carrière te ondersteunen. Inmiddels zijn er op Cyprus sinds de nieuwe uitbraak van het virus strenge maatregelen genomen om het aantal besmettingen te beperken. Het eiland, wat normaal gesproken leeft van toerisme, is nu een stuk leger. Camille vertelt: “Bijna alles is gesloten; er is weinig te doen.” Even een frisse neus halen? Ook dat kan niet zomaar. “Voordat je hier naar buiten mag, moet je eerst een sms sturen om toestemming te vragen.” Camille’s dagen bestaan nu vooral uit online lessen (Schuermans studeert Communicatiemanagement aan Hogeschool Gent, red.) en het shooten van content voor haar socials. “Mijn vriend is mijn fotograaf.”

Het is alsof je op een andere wereldbol zit”
– Camille Schuermans

Skypen met vrienden en familie
Het eiland verlaten is niet zo simpel als het lijkt. België hanteert tot 1 april 2021 een reisverbod. Daarnaast worden vluchten in Cyprus regelmatig last minute gecanceld. Dit kan zelfs één uur van tevoren nog gebeuren. Inmiddels is Camille al ruim drie maanden niet in België geweest. Camille’s ouders en zus kunnen haar wegens de reisbeperkingen ook niet bezoeken. Om toch in contact te blijven met haar familie appt, skypet en belt ze veel. Bijvoorbeeld met haar goede vriendin en mede-influencer Amy Sonck. Camille: “Ik mis de gewone dingen. Kleine discussies, mijn hart luchten bij mijn mama en de veranderingen thuis. Het is alsof je op een andere wereldbol zit. Jens en ik zijn nu elkaars uitlaatklep.” Desondanks heeft de situatie ook positieve gevolgen. Camille: “De band met mijn zus is heel erg verbeterd.”

Over twee maanden is het voetbalseizoen van Jens bij AEK Larnaca afgelopen. Camille hoopt dat ze dan weer terug kan naar België. “Ik kan niet wachten tot ik mijn familie weer mag zien.

Foto: House of Entertainment

Geef een reactie