De tijd staat stil voor Jimmy Colman

Jimmy Colman is geen nieuwkomer in de muziekbusiness. Na zijn Engelstalige albums ‘Soul in 2’ (2008) en ‘When Love Is Not Enough’ (2011) onder artiestennaam Jim Cole, haalde hij in 2016 de finale onder de hoede van coach Natalia. In 2019 bracht hij onder datzelfde pseudoniem een hommage aan Prince met het aanstekelijke mini-album MNPLS, dat refereert naar Minneapolis, waar de sound van zijn idool hoogtij vierde in de jaren tachtig.

Met zijn tweede opeenvolgende Nederlandstalige single/videoclip neemt Jimmy Colman ons mee terug in de tijd, naar een gezellig bruin muziekcafeetje. Alleen: er is geen publiek of muziek meer, geen band die speelt, geen dansende koppeltjes. De barman staat reeds maanden hetzelfde glas af te drogen, de stoelen staan nog steeds op de tafels, diep onder het stof. De tijd staat er letterlijk en figuurlijk stil…
Via deze bloedmooie melancholische song wil Jimmy de aandacht vestigen op het feit dat muzikanten en artiesten het alsmaar moeilijker krijgen om hun weg doorheen deze situatie te vinden. De clip kwam er dan ook met de steun van Sabam For Culture.
Na het succes van zijn eerste Nederlandstalige single “Zonder Zorgen” (een nummer dat hij opdroeg aan zijn mama)…) wil Jimmy nu een tijdloos vervolg breien aan zijn eerste worp: “Ik wilde ook helemaal terug gaan naar de essentie van een song: een stem, een piano, een saxofoon en een ritmesectie. Geen extraatjes, alleen de pure kracht van een liedje…en de muzieksector terug tot leven wekken, dat is mijn doel met deze single. Samen met een plaat die volgt.”  De eerste single ‘Zonder Zorgen’ werd opgepikt door onder andere Radio 2, Ment TV/Radio en vertoefde in januari enkele weken in de Vlaamse Ultratop en staat tot op heden nog steeds in de Nederlandse Top 40.

Foto: JImmy Colman / Buzzard / House of Entertainment

Geef een reactie