Bruises van Henri PFR & Madism

Het is overduidelijk: Henri PFR is on a roll! Met hit ‘No One Knows’ (en voorloper ‘Loving Myself’) nog vers in het geheugen, is het duidelijk dat de Belgische DJ / producer een sound creëert die bij een breed, internationaal publiek aanslaat. Met zijn combinatie van frisse grooves, catchy hooks, inventieve songwriting en sterke vocals weet hij hoe hij dingen in beweging kan brengen.

Voor nieuwe single ‘Bruises’ is dat precies wat hij gedaan heeft. Henri PFR werkte voor het nummer samen met Madism, een van Nederlands meest upcoming producers van de afgelopen twee jaar die al remixes maakte voor de grootste namen in de muziekindustrie, waaronder Lewis Capaldi, Sam Smith, Dermot Kennedy, James Arthur, etc.

Het resultaat van deze samenwerking is iets heel speciaals. ‘Bruises’ is een breakup song, die opgebouwd is rond warme, sentimentele gitaarakkoorden en zwoele vocals van Berlijnse singer-songwriter LONO. De track glijdt van deze stemmige vibe naar een dramatisch refrein met subtiele beats en synths die de emotionele boodschap van de song prachtig ondersteunen.

Het is iets helemaal anders dan wat de twee producers eerder al uitbrachten. ‘Bruises’ is geen liefdesverhaal, noch is het een single waarop je uit de bol zal gaan op de dansvloer. Het is de andere kant van het leven, vertolkt door een prachtig stukje muziek. Een popsong om te koesteren in deze vreemde, verwarrende tijden.

“‘Bruises’ gaat over de sporen die emotionele breakups achterlaten, de destructieve kant van liefde. Ik vond het belangrijk om af te stappen van een liefdesverhaal en om te experimenteren met een donkerdere kant. Dit nummer is heel belangrijk voor mij. Het geeft weer wat er soms verborgen is in een wereld waar alles perfect moet zijn op sociale media. Nederlandse producer Madism was de sleutel om de track af te werken; hij gaf er zijn luchtige touch aan. Ik ben enorm blij met onze eerste collab!”  – Henri PFR

Foto: Henri PFR

Geef een reactie