Rob Kemps van Snollebollekes is De Slimste Mens!

Sinds 2006 zendt Nederland zijn variant uit van het quizprogramma ‘De Slimste Mens’ en nooit eerder keken er zoveel mensen naar de uitzendingen op de KRO-NCRV als dit seizoen. De halve finale trok ruim 2,7 miljoen kijkers en voor de grote finale, die gisterenavond werd uitgezonden, was goed voor 3,2 miljoen kijkers en een nieuw kijkcijferrecord. Het werd een spannende eindstrijd, mede dankzij cabaretier Andries Tunru, tv-presentatrice Emma Wortelboer en zanger en ambiancemaker Rob Kemps van de partyband SNOLLEBOLLEKES. In een superspannende eindfinale haalde Rob het van Andries met een doorslaggevende vraag over Willeke Alberti. ‘Samen zijn’ was het goede antwoord waarmee hij de klok van z’n tegenstander op nul kreeg en na afloop was Rob Kemps bijzonder trots en opgetogen: “Ongelofelijk. Nondeju!” Hij noemde het symbolisch dat net dit juiste antwoord hem in deze coronatijden de overwinning opleverde. Aan het Algemeen Dagblad vertelde Kemps dat hij de trofee reeds een tijdje in zijn kelder had verstopt. De opnames vonden al even geleden plaats en Rob mocht tegen niemand zeggen dat hij gewonnen had. “Nu mag hij naar de mooie kast in de woonkamer. Een prominente plek, bij de elpees en de pick-up.” Hopelijk leest Erik Van Looy mee, want wij willen Rob Kemps ook wel eens zien schitteren bij ons op de buis in een volgend seizoen. SNOLLEBOLLEKES is ook in Vlaanderen een immens populair begrip. Recent scoorde Rob nog een dikke hit met ‘Beuk de ballen uit de boom’, een knaller die in mum van tijd meer dan 4,3 miljoen keer werd bekeken op YouTube.

Foto: Snollebollekes

Geef een reactie