Femkes ode aan Oma en Opa

Met een nieuw jaar in het vooruitzicht is Femke Dekeyzer momenteel volop bezig met een beetje zelfreflectie over het voorbije jaar. En ze hecht heel veel belang aan de band met haar grootouders. “ Mijn oma heet Rosa en mijn opa Etienne. Dit is langs papa’s kant. De band met mijn grootouders was altijd al heel sterk. Sinds ik heel jong was, ging ik graag op bezoek bij mijn oma en opa.   Ik ben enig kind langs papa’s kant. Vroeger speelde mijn opa heel graag met mij.  Hij deed alles voor mij.  Alleen sloeg het noodlot enkele jaren geleden toe. Hij kreeg toen een hersenbloeding, waardoor hij fysiek als mentaal heel erg is veranderd. Dit heeft ons familie heel hard geraakt. Vooral mijn oma heeft het hier heel moeilijk mee, omdat ze een stukje van haar man kwijt is. Voor mij blijft opa nog altijd opa. Hij is inderdaad een stuk veranderd maar hij kan er niet aan doen. Sommige dingen zijn niet meer zoals vroeger. Maar ik neem dat er bij. Ik bewonder wat mijn opa en oma hebben verwezenlijkt in hun leven. Ze zijn en blijven een sterk koppel. Ze zijn mijn rots in de branding. Ja, ik ben hen enorm dankbaar voor alle steun en motivatie. Ik zie hen ongelooflijk graag.”

Fotobron: Collectie Femke Dekeyzer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.