De Country Soul van Liselotte Van Dooren

Met countrymuziek je weg zoeken in de muziekwereld. Het lijkt een opvallende keuze voor een Vlaamse nieuwkomer. Liselotte Van Dooren probeert haar eigen traject te zoeken. Haar debuutsingle ‘Country Soul’ is een voorsmaakje van heel wat meer. ‘Als solo-artieste ben ik een laatbloeier’, vertelt Liselotte. ‘Maar beter laat dan nooit. Muziek was altijd al een grote gemene deler in mijn leven. Vanaf mijn zes-zeven jaar studeer ik aan de muziekacademie. Vanaf mijn dertiende volg ik kunstonderwijs. Het zingen is pas op latere leeftijd gekomen. Zo heb ik bij verschillende coverbands mijn ding kunnen doen. Van het één komt duidelijk het ander. Beetje bij beetje begon het diep in mij te kriebel om zelf iets uit te brengen. ‘Country Soul’ werd geboren.’

Amerikaanse country
Met ‘Country Soul’ grijpt Liselotte terug naar de sfeer van de Amerikaanse country. ‘Het is muziek voor een select publiek. Maar toch wil ik het proberen. Mijn stem is voor dit genre het meest geschikt. Het heeft me ook altijd het hardste geboeid. Ik volg Ilse DeLange al vanaf het begin. Ook The Dixie Chicks, Alison Krauss en Dolly Parton boeien mijn mateloos. Met mijn muziek probeer ik vooral op Europa te mikken. Ik denk dat deze stijl wijd verspreid en te groot is om je te fixeren op één land.  Zo wordt mijn liedje in Nederland op de radio gedraaid.”

Verenigde Staten vs Corona
Liselotte had grootste plannen om de sfeer van de Amerikaanse countrymuziek ter plekke op te snuiven. Alleen stak Corona er een stokje voor. ‘Het plan was om in mei 2020 naar de Verenigde Staten te trekken. Al jaren stond dat in het rood op mijn bucketlist genoteerd. Dit jaar ging het er uiteindelijk van komen. De plannen warn om naar Nashville te trekken en zelfs een concert van Alison Krauss bij te wonen. Ook had ik enkele fijne contacten, die ik daar wou ontmoeten. Maar tja, het zij zo.  Het mag dan wel een streep door mijn rekening zijn. Uitstel is zeker geen afstel. Ik zal zeker mijn weg nog naar ginder vinden.’

Stembevrijder
In haar dagelijkse leven staat ‘de stem’ centraal in het leven van Liselotte. ‘Professioneel ben ik ‘stembevrijder’. Met coaching probeer ik mensen uit te nodigen om hun eigen stem te ontdekken. Met de jaren kan het zijn dat je je eigen klankkleur bent verloren. Daar komen mensen bij mij naar op zoek. Ik heb zeker geen spijt dat ik dit pad in mijn leven heb bewandeld. Ik weet heel goed wat ik wil. Dat wist ik misschien twintig jaar geleden niet. De wijsheid komt met de jaren zegt men wel eens. Nu is de tijd rijp om mijn weg als solo-artieste te zoeken. Ik ben er meer dan ooit klaar voor.”

Foto: Liselotte Van Dooren / PK Productions

Geef een reactie