Het modellenpad van Chloë Reweghs

Een 1m78 groot model dat met een tractor kan rijden en een kloppend hart voor de landbouwstiel heeft. Dat zie je ook niet elke dag. Voor de Limburgse boerendochter Chloë Reweghs is het echter pure realiteit. Deze apothekersassistente nam eerder al deel aan Miss België. Maar nu waagt ze haar kans bij Miss International Model. ‘Normaal gezien was de start van deze wedstrijd al gepland in maart”, vertelt Chloë. “Maar omwille van het Corona-verhaal werd alles een beetje uitgesteld. Bij Miss International Model sprak me vooral de combinatie tussen een modellenzoektocht en een Missverkiezing aan. Normaal gezien ging ik nooit meer deelnemen aan een Missverkiezing. Maar hier ging ik toch overstag.  Het was vooral het modellenaspect, dat me aansprak. Ik werd via Instagram gepolst of ik geen zin had om deel te nemen. Nu doe ik naast mijn gewone dagtaak als apothekersassistente als bijberoep modellenwerk. Maar waarom zou ik het later niet als hoofdberoep kunnen doen? Het feit dat mensen mij een bericht sturen via Instagram betekent toch wel dat ze iets in mij zien. Ook al win ik de wedstrijd niet. Dan hou ik er nog een mooi portfolio aan over. Ik kan alleen maar winnen. Dat spreekt me nog het meest van al aan. Want vooral op het vlak van modellenwerk, wil ik echt wel ondervinden wat ik nog in mijn mars heb. Beschouw het maar als een ontdekkingsreis van formaat.”

Met mama op stap
Omdat twee meningen duidelijker zijn dan één, ging Chloë samen met haar mama naar de casting. ‘We waren al vrij snel overtuigd dat het iets voor mij was.. Ik werk, ik heb een doodnormaal leventje … maar wie weet zit er meer in dan ik zelf besef. Dat wil ik zonder enige vorm van risico te nemen ontdekken. Ik zie wel waar het schip strandt.  Wees nu eerlijk … Wie zou er nu neen tegen zeggen om in een leuke omgeving extra ervaringen in het persoonlijk rugzakje te steken? Niemand toch … ook ik niet. Je leeft maar één keer. In deze tijd moet je gewoon alle kansen met je beide handen nemen, die op je pad komen.”

Foto: Sunny Jagesar

Je kan Chloë steunen door VOTE6 te sms’en naar 6607 en kost twee euro per stem

Geef een reactie