Kortrijkse leerkracht scoort met Google Meet-sessies

De verlengde herfstvakantie is voorbij, ook voor de leerlingen van het Kortrijkse Don Boscocollege, waar de leerlingen van de eerste drie middelbaren de voorbije twee weken werden geboeid door de Google Meets van Steven Verhamme en zijn gasten.

“Online en dus helemaal coronaproof krijgen de leerlingen de kans om hun vragen te stellen en mee te praten over een bepaald onderwerp of een persoon die centraal staat. Ook al werd hun herfstvakantie verlengd, voor kinderen is de situatie waarin ze zich momenteel bevinden bijzonder zwaar: hun vrijheid is beperkt, zeker nu alle hobby’s zijn weggevallen en ze enkel nog wat individueel kunnen sporten. Als je niet oplet zijn ze een ganse dag aan het gamen of met hun smartphone bezig. Ik heb zelf kinderen, dus ik weet waarover ik spreek (lacht).”

“Dat patroon heb ik met mijn Google Meet-sessies de voorbije 2 weken proberen doorbreken. Op weekdagen konden de leerlingen van de eerste drie middelbaren op vrijwillige basis aansluiten en via de chatbox meepraten over het onderwerp, of hun vragen stellen aan de centrale gast. Ik ben heel dankbaar dat het gevarieerde aanbod zo goed werd onthaald en zorgde voor een grote belangstelling. Zo was er de eerlijke getuigenis van een verpleegster die werkte op de COVID-afdeling. KV Kortrijk-voetballer Hannes Van der Bruggen liet zich bevragen, net als TikTok-fenomeen en ‘Iedereen Beroemd’-reporter Hannes Codenys. Daarnaast mochten we actrice Loes Van den Heuvel en acteur Mathias Sercu verwelkomen en strikten we Giovanni Kemper net voor zijn onthulling in ‘The Masked Singer’. Boeiend waren ook de babbels met Ketnet-gezicht Mariam El Mandoudi en nieuwslezer Wim De Vilder. Het gesprek met Daniël Busser, de populaire Limburgse zanger-rapper die de voorbije zomermaanden scoorde met ‘Vrienden’ én momenteel in de belangstelling staat met ‘Niemand anders’, een nummer waarin hij sexting bespreekbaar maakt, werd druk bijgewoond.”

Voor de 21-jarige Daniël Busser was het de eerste keer dat hij op zo’n manier werd geïnterviewd, iets wat hem uitstekend is bevallen: “Complimenten. Steven, de leerkracht en moderator pakte het professioneel aan en was goed voorbereid. Het waren boeiende vragen, waardoor het gesprek nooit stilviel. Ik voelde heel veel respect en oprechte interesse. Zo vroegen ze mij hoe ik in de muziekwereld ben gerold, waar ik nog van droom en hoe het voelt wanneer je mag optreden in het Sportpaleis of op een groot festival zoals Pukkelpop. We hebben ook gepraat over ‘Niemand anders’, mijn nieuwste single waarin ik jongeren wijs op de mogelijke gevaren van sexting. Vaak is het onschuldig en op zich is er niets mis mee, behalve wanneer anderen zonder toestemming jouw naaktfoto’s en -filmpjes zomaar gaan verspreiden en delen met anderen, waardoor het vaak omslaat in pesten en erger. Het was fijn dat we dat onderwerp ook konden aanhalen in onze sessie. Op basis van de dagelijkse reacties die ik krijg via mijn sociale media, sta ik positief versteld van wat mijn nummer losmaakt en hoe het onderwerp leeft onder de jongeren.”

“Door het succes van de voorbije reeks én de vele positieve reacties, is de kans reëel dat we de Google Meet-sessies in de kerstvakantie hernemen. Er zijn nog genoeg onderwerpen die we kunnen bespreken. Andere bekende gezichten hebben op één of andere manier al gehoord over dit initiatief. We zien wel of er een vervolg komt”, zegt Steven Verhamme.

Foto: House of Entertainment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.