Yana Parmentier-Leman: “Miss Benelux Beauty: My Life … My Ambition”

Als een wolvin, die voor haar dromen vecht.  Als een moeder kloek, die haar kroost beschermt. Zo kan je het karakter van Miss Benelux Beauty-organisatrice Yana Parmentier-Leman het beste omschrijven. In het dagelijkse leven is ze werkzaam als verpleegkundige. Met het COVID-19 verhaal heeft ze harde tijden achter de rug. Maar daarnaast droomt ze er van om Miss Benelux Beauty op de nationale Missenkaart te zetten. ‘Ik wou de vroeger Batjesprinses nieuw leven inblazen. Deze wedstrijd had vooral een West-Vlaams karakter. Alleen was het geheel te vaag om andere provincies te triggeren”, aldus Yana. “Daarom hebben we ook besloten om de naam Benelux mee op de kaart te zetten. Hiermee kunnen we ook kandidates naar het buitenland sturen om van een mooie ervaring te proeven. Kortom: geografisch gezien zagen we het stukken groter. Alleen stak het spijtige Corona-virus een beetje stokken in onze wielen. Net in het jaar dat we de nodige plannen hadden om stappen vooruit te zetten.”

Verpleegkundige
In het dagelijkse leven werkt Yana als verpleegkundige. ‘Tijdens de eerste lockdownperiode werd ik ook ingezet om Covid-patienten te helpen. Een ervaring, die lang aan mijn lijf bleef plakken. Dat liet psychologisch gezien een bijzondere grote indruk na. Dan vervaagt het verhaal van een organisatrice van een Missverkiezing helemaal. Corona kan ons allemaal overvallen.. Je mag er als mens ook niet te lang stil blijven staat dat je anderen het hebt zien opgeven. Ik heb beelden gezien die lang in mijn geheugen blijven. Dat neem ik wel mee naar mijn wedstrijd. Ik voel me voor mijn kandidaten verantwoordelijk. Dat gevoel heeft Corona nog wat aangescherpt. Persoonlijk zie ik streng toe op alles. De maatregelen, die we nu hebben genomen, zullen wellicht ook blijven zijn.”

My life, my ambition
My life, my ambition … De ambitie van organisatrice Yana gaat heel ver. ‘Missverkiezingen zijn mijn leven. Ik probeer altijd een gezond evenwicht met de nodige ambitie en realisme te zoeken in alle dingen die ik doe. Deze periode is voor niemand een evidente periode om iets te organiseren. Maar ik wil vooruit met deze wedstrijd. Daarin ben ik ambitieus.  Je weet tenslotte nooit wat het leven brengt. Mijn doel is om op tien jaar tijd uit te groeien naar een liveshow op televisie. Daarvoor wil ik in een grote zaal met cachet mijn wedstrijd organiseren. Dit jaar heb ik mijn plannen moeten opbergen. Maar ooit komt het er wel van. Daarvoor sta ik garant. Ik wil dat Jan-met-de-pet in de straat weet waar we met Miss Benelux Beauty voor staan.’

Online
De finale van Miss Benelux Beauty wordt een opvallend revolutionair verhaal.  “Het zijn rare tijden voor de eventsector, dus ook voor missverkiezingen. Met onze huidige finalistes zullen we in november reeds aan een 1-jarig traject bezig zijn. We hebben lang getwijfeld om de finale niet nog eens uit te stellen naar 2021, omdat we zeker verstandig willen omspringen met dit virus dat wereldwijd iedereen in zijn greep heeft. Onze campagne is ondanks Covid19 druk geweest met alle mogelijke creatieve oplossingen en leuke activiteiten voor onze finalistes. En we zijn nog niet klaar. We gaan de finale NIET zoals eerst gepland laten doorgaan, maar we gaan wel een show neerzetten op 14/11. We hebben beslist om op de kar te springen van het social media gebeuren en we nemen de show op 14/11 op, maken er een complete montage van en zenden deze een week later uit met ook de bekendmaking. Enkel de genodigden en de finalistes zullen deze uitslag de avond zelf weten en hebben dus ook zwijgplicht. Het hele gebeuren gebeurt in intieme kring met een 100-tal genodigden. De locatie blijft ook top secret en privaat. Het belooft een nieuwe uitdaging te worden. We zijn er 100% klaar voor en iedereen is dolenthousiast. De show zal vereeuwigd worden en iedereen die er niet kon bij zijn kan op deze manier wel de bekendmaking.”

Foto: Collectie Yana Parmentier-Leman

Geef een reactie