Over snelheidsduivels en geïrriteerde chauffeurs

Met gemiddeld 713.000 kijkers en 34.7% marktaandeel voor het vorige seizoen (VVA 18-54) blijft het de kijkers duidelijk boeien wat er op de Vlaamse autosnelwegen gebeurt. Dus zet Luk Alloo zich vanaf donderdag 3 september, opnieuw op de achterbank bij een tiental agenten van de Federale Wegpolitie in de politiezones Antwerpen en Turnhout in een nieuw seizoen van Alloo bij de Wegpolitie. Luk volgde maandenlang dag en nacht de politieteams tijdens hun werkuren. Alcoholcontroles, snelheidsduivels, flitsacties en foutparkeerders: niets is zijn camera’s ontgaan.

Over alle seizoenen van Alloo bij de Wegpolitie heen, reed Luk Alloo al meer dan 140.000 km over de snelwegen en zag hij de agenten meer dan 2.200 interventies uitvoeren, goed voor 365 dagen – één vol jaar – in een politiewagen.

“Na al die jaren blijft het een kick geven om het reilen en zeilen van de wegpolitie te volgen. Hoe vaker je met de teams meerijdt, hoe meer je beseft dat de politieagenten halve psychologen zijn. Ze blijven rustig bij chauffeurs met een lage irritatiedrempel en gaan empatisch om met verkeersslachtoffers. Ook opmerkelijk is dat iedereen graag een praatje maakt”, aldus Luk Alloo.

Wie een aflevering van Alloo bij de Wegpolitie gemist heeft kan deze herbekijken op VTM GO.

Foto : DPG Media

Geef een reactie