Stap voor Stap met Eveline Cannoot

Presenteren op MENT en timmeren aan haar carrière als zangeres. Het zijn de twee belangrijkste professionele luiken uit het leven van Eveline Cannoot. Met haar nieuwste single ‘Stap voor Stap’ waagt ze een sprong naar de Vlaamse Top 50.  “De single Stap voor Stap lag een hele poos in mijn schuif”, aldus Eveline hebben we er een eigen sausje overgegoten. Het eindresultaat was met een fris en leuk arrangement. Normaal was het de bedoeling om het veel eerder te releasen. Alleen stak het Coronavirus er een stokje voor. De samenwerking met Sabien is ondertussen al een leuke gewoonte. Voor mijn eerste album schreef ze al een viertal liedjes. Omdat ze me heel goed aanvult, is onze samenwerking uitstekend. Als tekstschrijfster weet ze heel goed waarmee ze bezig is.”

Herkenbare sound
“Ik kan met de hand op mijn hart stellen dat ik momenteel een herkenbare sound heb”, aldus Eveline. “Dat evolutieproces ging niet zonder slag of stoot. Ja, ik heb er best lang over gedaan om mijn muzikale identiteit te vinden. Als mens evolueer je enorm. Het is net dit groeiproces, dat ik ook in mijn muziek meenam. Ik heb telkens mijn hart gevolgd. Ook al stond het haaks op het vorige nummer. Op deze manier heb ik beetje bij beetje alles uitgebouwd. Met de hulp van een topproducer zoals David Vervoort aan mijn zijde, is dit het gekende resultaat.”

Jobtoekomst
Voor artiesten zijn het door Corona moeilijke tijden. “Ja, ik heb over mijn job nagedacht tijdens de crisis”, vertelt spraakwaterval Eveline. “Ik zou liegen wanneer ik dit zou ontkennen. Momenteel ben ik een goede tien jaar bezig. Sinds een viertal jaren gaat dit echt leuk. Wanneer dit door Corona éénsklaps wegvalt, begin je zeker na te denken. Willen mensen mij nog wel in 2021? Ben ik nog in de jujste richting bezig? Moet ik iets anders gaan doen? Het leven dat ik nu mag leiden, is waar mijn passie ligt. Ik geef dat niet zonder slag of stoot op. Mijn werk bij MENT is nog altijd een cadeau, dat ik met beide handjes aanpak. Voor vele artiesten blijft het een noodzakelijke vorm van visibiliteit. Door deze zender krijgen we nog altijd heel veel aandacht, waardoor het publiek in het circuit ons nog kent. Begrijp me niet verkeerd. Het blijft heel hard werken om onze boterham te verdienen. Je krijgt immers niets voor niets in de schoot geworpen. Ik heb de voorbije maanden een eigen webwinkel gelanceerd met allemaal leuke spulletjes voor vrouwen.  Weet je … ik blijf een bezige bij. Alhoewel toch deed het me heel veel pijn toen ik zag hoe de kunsten- en evenementensector de voorbije maanden bijna werd vergeten. Nu zie je dat het beetje bij beetje herleeft. Maar het blijft een woelig water waarin we vertoeven.”

U kan het liedje Stap voor Stap downloaden via:
https://music.apple.com/be/album/stap-voor-stap/1518205704?i=1518205705&at=1l3vbBz&app=itunes

Meer info over Evelines webstore:
www.shopbyeveline.be

Foto: Eveline Cannoot

Geef een reactie