Alleen bij Jérémie Vrielynck

Als een komeet steeg Jérémie Vrielynck met zijn single ‘Alleen bij jou’ naar de hoogste regionen van de Vlaamse Top 50. ‘Ik ben natuurlijk heel blij met de goede resultaten van het liedje. Het doet deugd dat de appreciatie van het publiek zo groot hit. Een eerste hit durf ik het zelf niet te noemen. Ik bekijk het veel meer als een eerste kansje, dat ik met beide handen heb gegrepen. De resultaten zijn naar wens. Het motiveert me alleen maar om er stevig tegen aan te gaan voor mijn tweede single. Alleen zal het met een ‘klein stresske’ zijn om hetzelfde resultaat te bekomen.”

Niels
Jérémie maakt de combinatie tussen het zingen en het acteren. De vergelijking met dorpsgenoot Niels Destadsbader ligt niet veraf. “Je bent niet de eerste, die dat tegen me zegt”, glimlacht Jérémie. “Niels en ik wonen in dezelfde gemeente op een kleine tweehonderd meter van elkaar. Zelfs ons accent is ongeveer hetzelfde. Toch ben ik geen tweede Niels Destadsbader. We doen vooral elk ons eigen ding. De onderlinge waardering tussen ons beiden is er wel. Toen ik voor de eerste keer een top 10-hit scoorde, kreeg ik van hem een SMS’je om me te feliciteren. En dat deed toch wel deugd. Toekomstgericht zou ik graag de combinatie tussen het zingen en het acteren blijven verderzetten. Daar heb ik in het conservatorium bewust voor gekozen. Daar ga ik echt niet meer vanaf wijken. En dat zal in het Nederlands gebeuren. Oorspronkelijk was het zelfs mijn bedoeling om in het Engels mijn ding te doen. Alleen was het mijn producer Bart Claus, die me overtuigde om het toch maar in het Nederlands te proberen.” 

Virale hersenvliesontsteking
Het zat Jérémie de laatste maanden niet mee. Toen zijn plaat goed scoorde, werd hij opgenomen in het ziekenhuis met een virale hersenvliesontsteking. “Alles gaat goed,” gaat hij rustig op zijn elan verder. “Op acht juni ging ik het ziekenhuis in met een virale hersenvliesontsteking. De dokters hebben me toen een herstel van vier tot negen weken voorspeld. We zitten nu over halfweg. Beetje bij beetje gaat het de goede richting op. Ik ben lichtjes vanuit mijn zetel terug beginnen te werken aan mijn tweede single. Normaal staan ‘er behoudens’ een opflakkering van het Coronavirus toch wel enkele shows op het programma in augustus. Daarvoor wil ik gewoon alles doen om er te staan. Maar toch wordt het een zomer, die ik niet gauw zal vergeten. Door de pandemie zijn er maar liefst 32 optredens geannuleerd. Voor een podiumbeest zoals ik is dit wel een bittere pil om te slikken. Ik doe niets liever dan met een band op het podium staan. Maar ach, van zodra we ‘een go’ krijgen, spring ik in mijn auto en rij er naar toe. De drang om op het podium te staan was nooit eerder zo groot.”

U kan de track downloaden via:
https://hoe.lnk.to/AlleenBijJou

Foto: House of Entertainment / Jérémie Vrielynck

Geef een reactie