Buurtpolitie-acteur wordt boekhandelaar

De Standaard Boekhandel in Vilvoorde krijgt een nieuwe start: therapeute Anne Dockx en ‘De Buurtpolitie’-acteur Peter Schoenaerts slaan de handen in elkaar. Vanaf 1 augustus zijn zij de nieuwe uitbaters van de boekenwinkel in hun stad. Ze hebben grootse plannen om op termijn van de winkel een echte belevingsplek te maken.

Peter Schoenaerts, de theatermaker die ook bekend is van zijn vaste rol als meneer pastoor in de populaire VTM-serie ‘De Buurtpolitie’, kijkt ernaar uit om in de winkel aan de slag te gaan, ook op creatief vlak.

Peter Schoenaerts: ‘Een boekhandel anno 2020 kun je niet vergelijken met een boekhandel van tien jaar geleden. Veel mensen hebben tegenwoordig bijvoorbeeld een e-reader. Wie in een boekenwinkel komt, wil verrast worden, nieuwe dingen ontdekken en iets beleven. We zijn van plan met onze Standaard Boekhandel geregeld evenementen te organiseren. Ook met cultuurverenigingen willen we graag samenwerken. We vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan onze eigen stad en de heropleving van het handelscentrum.’ 

Anne Dockx werkt al verscheidene jaren als therapeute in Vilvoorde. Ze helpt onder anderen mensen met een burn-out of depressie, en geeft cursussen mindfulness. Anne was al lang op zoek naar een manier om nog meer te kunnen betekenen voor haar thuisstad.

Anne Dockx: ‘Al van jongs af aan ben ik een gretige lezer. Ik ben gek op boeken. Een eigen boekenwinkel was altijd een droom. Die wordt nu werkelijkheid. Via onze winkel willen we lezen stimuleren en mensen het plezier van boeken laten herontdekken. Daarbij willen we ook inzetten op jongeren en meertaligheid. Doordat we zelf graag en veel lezen, kunnen Peter en ik de mensen persoonlijk leesadvies geven.’

Anne en Peter plannen in de nabije toekomst alvast een leesclub en een literaire quiz. De komende maanden zullen ze onder andere via sociale media hun evenementen en speciale acties bekendmaken. Op zaterdag 8 augustus organiseren ze een Kom en Kijk-dag van 9.30 tot 18 uur. Klanten mogen dan een cadeautje verwachten.

Standaard Boekhandel Vilvoorde op sociale media:

Facebook: standaardboekhandel.vilvoorde

Instagram: sbvilvoorde

Foto: Peter Schoenaerts

Geef een reactie