Eén brok liefde voor muziek: Abdou

Het lijkt ondertussen al een eeuwigheid geleden toen ik achter de schermen van X Factor 2008 het duo Lester & Abdou tegen het lijf liep. Nu 12 jaar later zijn de tijden veranderd. Abdou doet het bijvoorbeeld uitstekend in de hitparade. Met hits zoals ‘Hart van Goud’, ‘Je Like it’ en ‘Laatste dans’ vindt hij vlotjes de weg naar de hogere regionen in de Vlaamse Top 50. En dan komt er nog een samenwerking met de Mechelse rapper Pita aan. “Er is een immens verschil tussen de Abdou van toen en de Abdou van nu. Ik ben rijper geworden op het vlak van het zingen en het schrijven van liedjes. Als een ware kameleon heb ik me de voorbije jaren gewaagd aan verschillende genres. Van Arabische liedjes tot Nederlands urban pop-soul. En dat brengt me tot hetgeen ik nu ben. Ik ben nog altijd de vlijtige student van weleer, die elke ervaring in zich probeert op te slorpen. Wanneer je dan wordt gesteund door heel wat mensen, ben ik ontzettend dankbaar. Dat motiveert mij nog altijd om dat stapje verder te gaan.”

Mastodonten van het Vlaamse lied
Nochtans leek het niet in de sterren geschreven te staan dat soulman Abdou zijn weg in het Nederlands zou zoeken. “Nochtans ben ik in dit genre begonnen”, verrast hij. ‘Op een bepaald moment bewandel je echter andere paden en ziet je leven er plots anders uit.  Begrijp me niet verkeerd. Ik zing heel graag in het Engels. Maar op een bepaald moment had ik het gevoel dat ik iets miste. Daarom keerde ik naar het Nederlands terug. Dat heb ik mij nog geen seconde beklaagd. Het traject werd een achtbaan van gevoelens. Wanneer je dit beloont ziet met een top 10-notering in de Vlaamse Top 50 of een nummer 1 plek bij MENTtv, voel je wel vlindertjes in de buik. Dan is je gutfeeling beloond. Je moet alles ook in het juiste kader bekijken. In dit repertoire moet ik opboksen tegen heel wat mastodonten van het Vlaamse lied. Dat is niet zo evident als het op het eerste zicht lijkt. Ik voel me goed. Een terugkeer naar het Engels is niet meteen aan de orde. Maar zeg nooit nooit. Laat mij mijn weg maar zoeken in hetgeen ik nu doe. Het is niet zo evident om een Nederlandstalige song te maken. Maar wanneer het resultaat er was, vond ik het best wel cool. Ach, laat mij mijn ding maar doen. Daar voel ik mij het allerbeste bij.”

Foto: Miech Rolly

Geef een reactie