Het Pita-bombardement vol met liefde

Het leek al een eeuwigheid geleden dat de Mechelse rapper Pita van zich liet horen. Maar dankzij Corona stak ook de muzikale microbe bij hem weer de kop op. Een remix van zijn grote hit Zomer uit het begin van deze eeuw duikt al enkele weken op in de Vlaamse Top 50. “De voorbije jaren was ik vooral achter de schermen actief”, vertelt Pita. “Zo maakte ik onder andere reportages achter de schermen van het voetbalwereldje. Persoonlijk was ik vooral bezig met het evenementiële. Alleen kwam van het één het ander. Met Corona moesten plots alle evenementen stoppen. Toen stond ik daar plots met een lege agenda. En net dan begon de muzikale microbe terug te kriebelen. Ik had wel zin om terug de rapper in mij naar boven te halen. De inspiratie is er in overvloed. Zomer staat al in de hitparade. Het duet met Abdou is helemaal klaar. Ook een derde song staat de trappelen van ongeduld om zijn weg te vinden. Ach, ik wil vooral amuseren met nieuwe liedjes te maken. We zien wel waar het schip strandt. Wanneer het echt terug zou werken, heb ik er wel zin in om terug een setje te maken. De remix van Zomer is een ideetje van DJ Kurt Verheyen. Al ongeveer tien jaar vraagt hij me of ik geen zin had om dit met hem te doen. Van het één kwam het ander. Ik heb het tempo wat veranderd en er een zangeresje bij gestoken.”

Een bombardement vol liefde
“Eerlijk gezegd. Ik miste het wel. Muziek maken”, gaat Pita verder. “Mijn doel is om de wereld te bombarderen vol met liefde.  Een rapper mag best wel positief zijn. Ze klinken allemaal zo boos. Ik wil de kerel zijn, die met plezier door het leven stapt in deze al ‘donkere wereld’. Dat is het ultieme doel waar ik naar toe wil werken. Ook al is het voor iedereen geen evidente tijd. Ik hou van artiesten, die op hun eigen manier hun boodschap brengen. Neem nu iemand als De La Soul. Fantastisch toch om zo je eigenheid in een bepaald muzikaal genre te bewaren. Meer hoeft dat niet zijn. Daarom heb ik ook met Abdou samengewerkt. Hij is een man, die ik al meer dan tien jaar ken. Hij zoekt zijn eigen weg in de muziek met een persoonlijke touch. Dat apprecieer ik nog het meest van al in elke artiest.”

Pita: the next generation
Voor de mensen, die zijn opgegroeid in de jaren negentig, zal de naam Pita geen onbekende naam zijn. “Mijn zoon van 15 kwam onlangs naar mij. Hij vertelde me dat zijn leerkracht het enorm leuk vond dat ik terug met muziek bezig was. Hij was in zijn jonge jaren nog grote fan. Veel heeft wellicht te maken met de ABN-periode. Toch besef ik dat het geen evidentie zal zijn om de jeugd mee te krijgen. Het wordt een uitdaging om mijn muziek in een modern jasje te steken. Een moderne crossover is meer dan ooit nodig. Het doet me deugd om terug met muziek bezig te zijn. De laatste jaren was ik misschien te veel ‘actief’ als een kip zonder kop. Corona deed me inzien om nog een keertje voor mezelf te gaan. Daar ben ik echt niet bang voor. Het wordt een uitdaging van formaat. De inspiratie en de knowhow om dit te doen is volop aanwezig. En wie weet … zijn we nu wel vertrokken voor de komende twintig jaar. Ik ben er alvast meer dan ooit klaar voor.”

U kan de track Zomer (Remix 2020) downloaden via:
https://music.apple.com/be/album/zomer-remix/1516581595?i=1516581599&at=1l3vbBz&app=itunes

Foto: Collectie Pita

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.