Danzel laat van zich horen

Aan de zijde van de Luikse zangeres Christine A laat Danzel weer van zich horen met de single Whisper and I will know. Opmerkelijk omdat hij de voorbije jaren vooral actief was in het verre Oostblok. Door de Coronacrisis vertoeft hij nu in eigen land en neemt hij ook de rol van ‘verpleger’ voor zijn vrouw op zich na een ongeval. “Een hele poos geleden was ik de studio actief. Op hetzelfde moment was ook Christine A daar. Zij is een Luikse zangeres met Italiaanse roots. We zijn toen met elkaar aan de praat geraakt. Tijdens een babbel kom je heel wat over elkaar te weten. Het werd al heel snel duidelijk dat we beiden mensen zijn, die elk ons eigen ding doen. Maar van het één kwam het ander. Tijdens de Coronacrisis stuurde ze me een liedje door met de vraag of ik het refrein niet kon vertalen. Ik heb dat toen vertaald en ingezongen.  Voor ik het zelf wist, was de single ‘Whisper and I will know’ daar. Ondertussen is er al een zekerheid voor een release in de Benelux, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Scandinavië en The Latin World Wellicht komen daar nog andere landen bij. Maar daaruit bestaat het werk van de publisher. Maar het gaat heel hard.”

Huisman/verpleger
Danzel is een man, die heel wat on the road is. “Ik heb inderdaad nog nooit zo vaak thuis gezeten als de laatste tijd. Als artiest ken ik een beetje een luxepositie. Dat komt ook omdat veel van mijn professionele carrière zich situeert in anderen landen. 90% van de tijd situeert zich dit in het Oostblok. Tijdens de zomermaanden komt ook Turkije meer om de hoek piepen.  Jaarlijks neem ik ongeveer een honderdvijftigtal vluchten. De voorbije maanden was het probleem dat ik vooral niet mocht vliegen. Wanneer je dan thuis bent, voelt dat een beetje aan als vakantie in eigen land. Natuurlijk werk ik op de landen waar ik succesvol ben. Dat doe ik nu al een zestiental jaar. Elke artiest zou dat in mijn geval doen. Of dit allemaal het gevolg is van Pump it up, weet ik niet. Het gekke is dat Pump it Up in Polen reeds werd overstegen door You spin’ me round qua hitgevoeligheid. Maar ach, ik hou met vooral druk bezig met het rondreizen. De sound van Danzel is ook geëvolueerd. De stevige beats van weleer zijn omgeruild voor het betere gitaarwerk. Maar ja, het is wat het is. Het eerste geplande optreden staat genoteerd op 20 augustus. Daarna zal het eventjes wachten zijn tot in september/oktober. Dan ben ik nu iets meer huisman en verpleger tegelijkertijd. Mijn vrouw viel onlangs van de trap en heeft haar heup gebroken. Nu neem ik de huiselijke zorgen wat op mij.  “

Foto: Luc Standaert / Cricket Hill Music

Geef een reactie