Cynthia Reekmans and her beautiful life

Eén van de opmerkelijkste comebacks op het televisiescherm moet ongetwijfeld bij TVPlus te noteren zijn. Na een periode van vijf jaar stilte op het televisiescherm maakt Cynthia Reekmans haar terugkeer. Ze doet dit met het programma ‘My Beautiful Life’. ‘Plots kreeg inderdaad na vijf jaar een telefoon, met een vraag die ik niet meer had verwacht”, vertelt de goedlachse Cynthia. “De voorbije jaren had ik me volop gefocust op het presentatiewerk. Omdat het zo lang duurde, had ik een beetje de droom opgeborgen om ooit nog iets voor televisie te doen. Maar het kan duidelijk verkeren. Ik zag het wel zitten op een programma rond lifestyle te maken met een hoog ‘feel good-womentalk-gehalte’, konden we alles opstarten. My Beautiful Life is een programma waarbij ik mijn eigenheid kwijt kan. Ik heb wel iemand aan mijn zijde om wat in te platten. Maar qua research doe ik heel veel zelf. Ik heb ook het tempo van het programma naar omhoog geduwd. Per uitzending ontvangen we vier gasten. Naar mijn gevoel is dit in de huidige tijdsgeest noodzakelijk om het publiek geboeid te houden. Kort, krachtigheid en snedigheid zijn essentiële woorden. Iemand, die geboeid is in een onderwerp, zal achteraf altijd extra informatie opzoeken. Daar ben ik rotsvast van overtuigd.”

Evenementensector
De evenementensector vertoeft momenteel in woelig water. Ook Cynthia ziet alles met lede ogen aan. “Heel veel evenementen werden ofwel geschrapt ofwel op de lange baan geschoven. Daarom ben ik heel blij dat ik nu opnieuw televisiekansen krijg en dat ik mijn hoofdberoep bij Cent Pur Cent nog heb. Heel veel van mijn freelance collega’s beleven rampzalige tijden. Zij zitten in de ‘shit’ omdat hun inkomsten volledig weggevallen zijn. Op dat vlak mag ik van geluk spreken. De voorbije maanden had ik ‘en plus’ heel wat quality time met mijn kinderen. Zowel van ’s morgens tot ’s avonds betekent dit als mama je handen vol hebben om alles en nog wat geregeld te krijgen.”

Foto: Collectie Cynthia Reekmans

Geef een reactie