L’histoire de Winny’s Winnynaise

Voor Monacovrouw Winny Wathelet-suffys breken spannende tijden aan. Haar eigen ‘Winnynaise’ wordt tijdens de zomermaanden in Vlaanderen gelanceerd. Voor een vrouw uit de wereld van de glitter and glamour in Monaco een bijzondere move. “Je ziet het niet elke dag dat een Monacovrouw zich in de wereld van de ‘mayonaises’ stapt. Maar de Winnynaise is lichter en veel smeüiger dan de doorsnee mayonaise”, vertelt spraakwaterval Winny aan de telefoon. “Maar ach, ik hou er wel van om een stap in het onbekende te zetten.  Mensen, die me goed kennen, weten dat ik daar geen angst voor heb. Je kan gerust stellen dat ik met de ‘Winnynaise’ uit mijn comfortzone stap. Dat is niet nieuw voor mij. NA een carrière van vijfentwintig jaar ben ik ooit gestopt met mijn kapperszaak en naar Monaco getrokken. Hier heb ik een droom tot vervulling laten komen. Zo wou ik ooit wel in een kledingzaak werken. En dankzij een goede vriendin mocht ik dit vijf jaar lang doen. Met een product zoals dit wou ik een compleet andere wereld ontdekken. Hoe kan je een product in gang trekken in een vrij onbekende wereld? Hoe kan je dit in de markt positioneren? Ik heb een superspannende periode achter de rug. Mijn man is enorm fier op mij dat ik het lef had om een sprong in het diepe te wagen. Ik laat me omringen door superprofessionele mensen, die me door dik en dun steunen. Dat is een vereiste wanneer je aan een project van deze grootte begint.”

Stout(st)e schoenen
Winny kennen we vooral uit dankzij haar passages bij Shopping Queens en het programma Monacovrouwen. “Tijdens mijn opwachting op televisie heb ik de naam ‘Winnynaise’  al een paar keer laten vallen. Nadat alles achter de rug was, wou ik wel eens ontdekken of ik het op eigen houtje in gang kon trekken. Nadat ik mijn stoutste schoenen had aangetrokken, heb ik enkele mails rond gestuurd naar sauzenmakers. Binnen het half uur had ik al contact met de firma Spuntini Group uit Waregem. Een bedrijf, dat sauzen verkoopt en achthonderd frituurzaken onder hun vleugels heeft. Zij hebben me geholpen om alles in gang te zetten. Dankzij hen kwam in contact met Colona, een bedrijf uit Brussel. Wij hebben met elkaar af gesproken in Waregem. Toen kwam de lancering van de Winnynaise pas echt in een stroomversnelling terecht. C Design, de firma, die het logo maakt, voor de E3-prijs Harelbeke, heeft dat van mij eveneens gemaakt. Zij staan bekend voor hun opmerkelijke en aandachtstrekkende creaties. Ik ben supertevreden over het beeld dat ze hebben gemaakt. Zo wou ik de combinatie tussen de Monaco-uitstraling met de nodige fashionallures en speelsheid absoluut behouden. Dat is namelijk de identiteit van mijn product. Normaal gezien zou ‘de Winnynaise’  halverwege juni in Vlaanderen te vinden zijn.  Vanaf dan zal ik ook de nodige promotie rond voeren. Alles is mogelijk, zolang het maar een speelse touch in zich heeft.  Zo heeft een buikspreker mij al gecontacteerd om met een pop samen te werken. Prachtig toch … Mits Monacovrouwen ook in Nederland wordt uitgezonden, zijn de plannen er eveneens om ook daar onze weg te zoeken. Door de ervaring, die we nu al hebben, zal alles wellicht een pak sneller gaan.”

Tekst: Bart Liekens
Foto: Studio4

Geef een reactie