Reizen in het hoofd van … Sabien Tiels

Sabien Tiels lijkt aan een tweede leven als artieste begonnen te zijn. Haar recente singles scoren vlotjes hoge hitparadenoteringen in de Vlaamse Top 50. Ook de gloednieuwe song ‘Reizen in mijn hoofd’ haalde na amper 2 weken al een top 20-notering. ‘Mijn hedendaagse sound klinkt alleszins meer poppy dan de classic singer-songwriter, die ik vroeger was’, vertelt Sabine. ‘Toch ik denk dat je het totaal plaatje moet bekijken. Persoonlijk ben ik omgeven door een team, dat er voor de volle 100% voor gaat. Daar ben ik een schakel van. Omgeven worden door zulke mensen doet gewoon heel veel deugd. Zo werk ik al drie jaar samen met mijn manager Luc. Hij is een man, die achter de schermen bergen werk verzet. Muzikaal gezien werk ik samen met Engelse producers. Dat hoor je ook aan mijn muziek. Zij zijn gewoon om internationale producties te maken. Net door hen te laten werken met de Nederlandse taal, krijgt mijn muziek ook een bepaalde nieuwe dimensie. Deze touch wordt wel gesmaakt door het publiek en de radiomakers. Misschien stond er wel een Sabien Tiels 2.0 op. Maar daar hoor je me zeker niet over klagen (lacht).”

 

Online-song
Reizen in mijn hoofd werd gemaakt met de mensen achter de single ‘Dans’. ‘Er was inderdaad een singlerelease gepland. Meer zelfs … Oorspronkelijk was het de bedoeling dat ik naar Engeland zou reizen voor een schrijfsessie. Alleen was Corona meer dan ooit de spelbreker. Via de hedendaagse technologische middelen hield ik een online-schrijfsessie met de Engelse producer Pete Barringer. Net zoals bij Dans was het ‘online’ een perfecte match tussen ons. Het uiteindelijke resultaat werd ‘Reizen in mijn hoofd’. Een lied over dromen en waar ook ter wereld je wilt zijn. Het maakt niet of je nu graag gaat skiën of op het strand vertoeft. Vergelijk het met de verbeelding van elk kind dat vol dromen zit. Deze touch voel je ook wel in mijn liedje.”

Carole King
Sabien Tiels is al heel haar leven een singer-songwriter. ‘In het begin werkte de Corona-periode zeker inspirerend. Ik had meer tijd om nieuwe dingen te maken. Dat resulteerde toch in een hoger aantal nieuwe liedjes en opnames dan normaal. Alleen normaliseert die drang na een poosje wel. Zo heb ik tijdens de lockdown het album met liedjes van Carole King afgewerkt. Na mijn theatertour werd de vraag vanuit de hoek van fans groot op een album te zetten. Dus heb ik er nu mijn werk van gemaakt om er een luxe-editie van te maken. Alleen voor de fans en niet gecommercialiseerd. Half juni wordt ongeveer de releasedatum. Ook wordt er aan deze tour nog een tweede seizoen gebreid. Naast Carole King staat er een nieuwe tour van Nijghse vrouwen op het programma. Natuurlijk ga ik met Amaryllis Temmerman tussen Winter en Wonder voor het derde seizoen op rij brengen. Alleen zijn wij afhankelijk van de actualiteit van de dag. Het zijn geen evidente tijden voor creatieve mensen en artiesten. Maar ik geloof er rotsvast in dat je net door creatief te wezen heel de wereld aan kan. Angstig ben ik niet. Wat komen zal, dat komt. Alles heeft gewoon zijn tijd nodig om terug te normaliseren.”

Download de track Reizen in mijn hoofd via:
https://music.apple.com/be/album/reizen-in-mijn-hoofd/1512004126?i=1512004140&at=1l3vbBz&app=itunes

Foto Sabien in hangmat / Sabien met hond : Luc Standaert
Foto Sabien in stoel: Kathy  D’Haene

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.