Chez Goele De Raedt

De agenda van Goele De Raedt stond met de Ketnetmusical, Ganesha en de jubileumrevue van Jan Van Dyke dit voorjaar goed gevuld. Tot het Corona-virus … er een stokje voor stak. Hoe zou het met deze powerwoman op het theaterpodium zijn? Een gesprekje … Chez Goele De Raedt. “Ik heb gemengde gevoelens bij het thuiszitten. Aan de éne kant mis ik het ‘in groep samen’ werken naar een voorstelling toe wel enorm hard. En toch … heb ik aan de andere kant wel enorm veel deugd aan het samenzijn met mijn zoon. Op het vlak van onthaasten en het terug connecteren is het wel leuk dat we heel wat tijd samen kunnen doorbrengen. In het normale leven moet alles op een heel snel tempo gebeuren. Nu mag er veel, maar moet er niets. Samen met mijn zoon als chefkok Goele en haar sous-chef koken of spelen met stoepkrijt. Zalig toch … “

De avond voor de lockdown
Het is een vreemde gewaarwording om van de éne dag op de andere plots een lege agenda te hebben. “Ik herinner me toch dat ik de avond voor de lockdown een gesprek had met mijn lief”, aldus Goele. “ We hadden het toen samen over een drukke periode, die tot juli voor me aanbrak. En toen zou de rust komen. In de maanden april, mei, juni werd het voor ons dag tot dag bekijken hoe we alles georganiseerd zouden krijgen. En toen kwam ….. Corona. Dat ging heel snel vooruit. Van de éne dag op de andere dag werd mijn agenda leeg. In het begin is het schrikken om zoiets mee te maken. Bij Ganesha waren we in de helft van ons repetitieproces. Op een bepaalde dag waren wij wij nog aan het lachen dat we voorzichtig moesten zijn omdat Corona wel heel erg fel om de hoek loerde. Ineens werden de repetities afgelast. Ik weet dat ik in mijn auto zat en plots mezelf de vraag stelde: ‘Zou dit nu betekenen dat het niet meer doorgaat? De intensiteit van deze agendastilte maakte ik in mijn carrière nooit eerder mee. Ooit was ik een poosje out door een heupoperatie en moest ik met alles beginnen schuiven. Maar dat zal zowat de enige keer geweest zijn, dat ik noodgedwongen out was.”

Angst
Angst is een slechte raadgever. Zo denkt ook Goele erover. “Ik ben geen bangerik. Zo kende ik nooit angst om een job te hebben. Heel snel nadat ik ben afgestudeerd, haalde ik ook mijn diploma voor personal coach. In deze materie ben ik mij tot op de dag van vandaag blijven verdiepen. Mensen coachen en zanglessen geven doe ik nog steeds. In mijn carrière is dat een beetje de tweede poot waarin ik mij met hart en ziel smijt. Zeker in tijden zoals nu, kan ik mij hier best staande mee houden. Online beleving is op dat vlak enorm handig. Ook al ben ik niet de meest digitale persoon, die er op de wereld rondloopt. Maar toch hoop ik uit het diepste van mijn hart, dat de mensen dit najaar gewoon terug naar het theater kunnen. Niets kan op tegen het sociale contact met de mensen, die je graag ziet.”

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie