Telefacts zendt reportage Julie Van Espen uit

Precies één jaar geleden werd Julie Van Espen vermoord. Naar aanleiding hiervan zou Telefacts vorige week dinsdag een reportage uitzenden waarbij ook speurders hun persoonlijk relaas van de fatale uren gaven. Maar nadat de advocaten van Steve Bakelmans ermee dreigden een klacht in te dienen tegen de twee speurders, besloot Telefacts de reportage niet uit te zenden om de speurders te beschermen tegen een eventuele klacht.

Telefacts heeft nu toch besloten om vandaag, dinsdag 5 mei 2020 om 21.35, de reportage uit te zenden bij VTM. “We vonden het absoluut nodig om de reportage alsnog te brengen”, zegt Jonas Muylaert, Chef Telefacts. “We hebben de speurders uit de reportage gehaald, om er zeker van te zijn dat ze niet vervolgd kunnen worden. We hebben de voorbije dagen overlegd met politie en parket. Nu is er voor ons geen enkele reden meer om de reconstructie niet te brengen.”Zo is in de reportage de nonkel van Steve Bakelmans te zien, die voor het eerst op beeld getuigt. “Steve vertrouwde me ooit toe dat hij geen mens was om los te lopen. Hij voelde zich altijd onderdrukt. Eigenlijk is hij nooit gelukkig geweest.” Jean-Pierre Bakelmans praat onomwonden over de jaren voor de moord, toen Steve Bakelmans bij hem inwoonde: “Heel de familie had van hem afstand genomen. Wij hadden dat misschien ook moeten doen, maar we zijn lang naïef geweest.”

Foto: DPG Media

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.