Gwenny Hensels: “Over Oscars, wenkbrauwen en wimpers.”

‘Er zit meer in een wenkbrauw dan je denkt’. Het zou een Samson & Gert-liedje zijn met een vette knipoog naar de 31-jarige Gwenny Hensels uit Riemst. Niets is minder waar. Naast haar job als recruiter is ze gepassioneerd door alles wat met wimpers en wenkbrauwen te maken heeft. Haar passie gaat zelfs over de grenzen. ‘Ooit won ik zelfs een Oscar voor mijn werk in een Engelse internetwedstrijd. Hiervoor moest ik foto’s insturen. Ik werd tot tranen toe bewogen toen ik vernam dat ik een prijs had gewonnen. Weet je .. Toen ik hiermee ooit begon, kreeg ik vaak de reactie: ‘Waar ben je nu mee bezig?’ Nu piepen vele mensen anders. Voor mijn passie mocht ik al naar Mexico, Spanje en Zuid-Afrika” glimlacht Gwenny.

Miss Wellness Beauty
En nu wacht voor Gwenny een Miss Wellness Beauty-avontuur. “Ik ben er van overtuigd dat je zeker in een beauty- & wellnessector met elkaar moet samenwerken. Met een ieder-voor-zich-mentaliteit bereik je gewoonweg niets. Waarom kunnen we elkaar niet als concullega’s beschouwen in plaats van concurrenten. Ieder van ons heeft haar specialisatie. We kunnen van elkaar leren. Dat is het allerbelangrijkste. Voor die ervaring alleen al waag ik de sprong in het bad van Miss Wellness Beauty.”

De magie van een wimper en wenkbrauw
Gwenny werkt als bijberoep in de schoonheidssector. “Mijn ouders wisten al heel veel vroeg van mijn passie. Maar ze drukten me altijd op het hart dat ik mijn diploma moest halen. Mits ik een braaf meisje ben, heb ik altijd braaf naar mijn mama en mijn papa geluisterd. Ik sloeg achteraf wel andere paden in. Weet je … het blijft een droom om als ‘wimperspecialiste’ professioneel door het leven te gaan. De weg is daarvoor nog heel lang. In Coronatijden ben ik blij dat ik nog iets achter de hand heb. Want deze sector ligt net zoals velen toch in een woelig water. Maar hoop doet leven. Want als geen ander weet ik wat de magie van de wimper en de wenkbrauw omvat.”

Foto: Stéphanie Smeets

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.