De Niet Zo Serieuze Sprookjes-podcast

In deze tijden waarin iedereen binnen moet blijven zijn we met zijn allen op zoek naar manieren om onszelf te entertainen. Een uiterst dankbaar medium hiervoor is de podcast. Ook Live Comedy waagt zich al een tijdje in de wereld van de Nederlandstalige podcasts. Ideaal om tijdens deze periode te herontdekken.

In ‘De Niet Zo Serieuze Sprookjesnodigt host (en wereldkampioen improvisatie) Jeron Dewulf elke aflevering een gast uit de impro- en/of comedywereld om samen een sprookje voor volwassenen te bedenken. En dit telkens voor een live publiek.

Wegens deze bijzondere omstandigheden is er voor een creatieve oplossing gezorgd voor de opnames van ‘De Niet Zo Serieuze Sprookjes’. Vaste gastheer Jeron Dewulf gaat de digitale tour op en neemt via Skype de sprookjes op. Hierbij nodigt hij ook telkens een gast uit om samen een sprookje te vertellen. Nu vrijdag 1 mei zal het eerste Skypesprookje gelanceerd worden.De podcast bereikte al zo’n 200.000 streams via iTunes en Spotify en staat als een vaste waarde in de iTunes top. Met klinkende titels zoals ‘Een lispelende lama met hoogtevrees’ of ‘Een mossel in de menopauze’ kan dat ook bijna niet anders.’De Niet Zo Serieuze Sprookjes’ waren al te gast in de Charlatan, Mad Goat International Comedy Festival, Cultuurmarkt Antwerpen, Roes Comedy Club, The Joker, Gentse Feesten.

Tom Bertels: “Dit format komt echt vanuit inspiratie die ik thuis vond. Door voor mijn dochters ’s avonds sprookjes te verzinnen, viel het me op wat voor een handige structuur die verhalen hebben. En hoe jammer het is dat je op een bepaalde leeftijd géén sprookjes meer krijgt verteld. Toen ik even later top-improvisator Jeron Dewulf nog eens tegen het lijf liep, hadden we meteen ook de perfecte gastheer gevonden. Die live avonden zijn altijd fantastisch, en het is fijn te voelen hoe de sprookjesmagie zich ook meteen laat vertalen naar audio én sinds kort video.”

Kwamen al aan bod: William Boeva, Els de Schepper, Soe Nsuki, Amelie Albrecht, Jens Dendoncker, Thomas Smith, Pieter Verelst,  Saartje Vandendriessche, Rob Vanoudenhoven, Michael Van Peel en zoveel meer artiesten.

Elke vrijdag is er een nieuwe aflevering om 16u00. Tijdsduur: zo’n 7 minuten.
Meer info via: www.livecomedy.be/de-niet-zo-serieuze-sprookjes/

Foto: Live Comedy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.